AcasăNewsUPDATE: Scolile din Timis si Suceava vor fi inchise

UPDATE: Scolile din Timis si Suceava vor fi inchise

(foto: realitatea)

UPDATE: Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava a anuntat ca nici in scolile din judetul Suceava nu se vor tine cursuri luni. Masura a fost luata dupa ce Inspectoraul Scolar Judetean din Timis decis ca pe data de 10 decembrie toate unitatile de invatamant din judet sa fie inchise din cauza vremeii nefavorabile.

Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, a mentionat ca situatia a fost determinata de ninsorile abundente din ultimele ore. Potrivit prefectului, in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a stabilit ca luni toate cele 823 de unitati scolare din judet sa fie închise. Decizia a fost luata dupa ce meteorologii au anuntat ninsori abundente in zona, pana luni seara. „Este foarte multa zapada si deplasarea copiilor este dificila”, a spus Florin Sinescu, adaugand ca scolile vor fi închise doar in cursul zilei de luni.

Cursurile din toate unitatile de invatamant din judetul Timis vor fi suspendate luni, din cauza caderilor masive de zapada, a decis, duminica, Inspectoratul Scolar Judetean.

(foto: realitatea)

Cornel Petroman, inspectorul scolar general din Timis, a afirmat ca este posibil ca si marti unitatile de invatamant sa ramana inchise, daca vremea continua sa fie instabila. “Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, dar mai ales din cauza caderilor masive de zapada care au blocat foarte multe drumuri  din judetul Timis, am decis suspendarea cursurilor la toate scolile din judet”, a declarant Cornel Petroman.

Decizia Inspectoratului Scolar Timis a fost aprobata si de ministerul Educatiei. Ecaterina Andronescu declarand ca este dreptul inspectoratelor de a decide, pentru fiecare judet in parte, daca suspenda cursurile sau nu. “Dreptul de a inchide scolile il au doar Inspectoratele Scolare, care, in functie de analizele pe care le fac in fiecare judet, decid daca se suspenda sau nu cursurile de luni. Pana acum am avut aceata solicitare din partea judetului Timis.(…) Daca Inspectoratul a decis sa ia aceasta masura, noi suntem de acord cu ceea ce au propus ei”, a declarat Andronescu.

 

 

author avatar
Alina Costache
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger