AcasăNewsToate tunurile pe Fisc!

Toate tunurile pe Fisc!

Asa cum copiii de la gradinita repeta cu o incapatanare demna de o cauza mai buna poezia „Catelus cu parul cret”, asa au inceput sa preia si demnitarii romani si straini deopotriva discursul cu ANAF-ul „cel rau”, care nu ia banii de la datornici.

Iar dupa ce premierul Victor Ponta a pus primul pe tapet acest subiect care reprezinta o adevarata prioritate pentru siguranta nationala, presedintele Klaus Iohannis a preluat din mers ideea. Pana si reprezentantul administratiei SUA la Bucuresti – in lipsa unui ambasador, insarcinatul cu afaceri Dean Thompson – a trecut la urecheala inspectorilor fiscali care nu aduc bani la buget. Iar dupa ce toti mai marii zilei au pus tunurile pe Fisc, cei de aici au ales la randul lor sa declanseze o actiune de forta. Dar nu pentru atingerea intereselor marilor mahari care, desi saltati de DNA, si-au pus deja averile la adapost, ci pentru a le mai forta inca o data mana micilor comercianti.

Fara solutii

Seful ANAF, Gelu Diaconu le cere inspectorilor de la antifraudă să aducă mai multi bani la buget

Da, este adevarat, statul roman are de recuperat la de la marii jucatori pe piata neagra a evaziunii peste 10 miliarde de euro. O suma imensa care, odata recuperata, ar pune la adapost PIB-ul tarii. Numai ca, pana si in cazurile in care instantele de judecata au pronuntat deciziile definitive cu privire la executarea silita a celor condamnati pentru fapte de coruptie sau alte infractiuni, conducerea ANAF a ramas fara reactie. Dar pentru ca, totusi, toata lumea urla ca trebuie sa aduca mai multi bani la buget si nevand solutii pentru aceasta, Gelu Diaconu a dat ordin la randul sau sa se declanseze o operatiune fara precedent, sub pretextul intrarii in vigoare a prevederilor noului Cod fiscal.

„Alba-neagra” cu bonul fiscal

Inca din acest week-end, de la ceas de seara, inspectorii Antifrauda au luat cu asalt evazionistii. Bineinteles ca nu au batut la usile viloaielor marilor miliardari care au datorii istorice uriase la bugetul de stat, ci s-au pregatit sa navaleasca peste cei care ar putea sa nu dea bonuri fiscale. Iar daca pana acum acesti comercianti erau amenintati doar ca nu vor vedea un leu de la clienti daca nu le dau bonul fiscal, acum se vor putea trezi si cu magazinele sigilate. Pana la „Sfantul Asteapta”, de fapt pana ce se vor solutiona contestatiile pe care au dreptul legal sa le faca. Insa, in tot acest timp, raman cu magazinele inchise si marfa care se strica, fara posibilitatea de a vinde ceva. Iar dupa cum atrag atentia reprezentantii asociatiilor patronale, noile prevederi legislative sunt cat se poate de alambicate, lasand loc la tot felul de abuzuri. Pentru ca nici vanzatorii nu pot da bonurile fiscale si sa se uite apoi cum clientul intoarce spatele si pleaca bine merci cu produsele luate de pe raft, motivand ca nu i s-a dat imediat bonul. Si daca i se da, dar el refuza sa il ia, cine probeaza daca acesta a fost eliberat inainte sau dupa achitarea banilor? Asa ca, mai mult ca sigur, cei de la Antifrauda nu se vor complica prea mult si vor trece la sigilarea magazinului, cel putin pentru a-si putea face si ei astfel planul la buget.

author avatar
Toni Matei
1.150 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger