AcasăNewsToate spitalele publice intra la control

Toate spitalele publice intra la control

Cazurile semnalate in mass-media, cu privire la mizeria din unele spitale romanesti, nu au ramas fara ecou.

Astfel, ca urmare a situatiilor prezentate de presa in ultimele zile, din pacate nu putine la numar, in care se atragea atentia asupra unor realitati nedorite, la capitolul igiena, in mai multe spitale din tara, ministrul Sanatatii a cerut declansarea unor controale la nivelul unitatilor spitalicesti de stat de la nivelul intregii tari. Astfel, din prima zi a lunii martie si pana la finele lui mai, niciun spital de stat nu scapa de inspectie, la capitolul curatenie si igiena. Concluziile controalelor vor ajunge in atentia ministrului Eugen Nicolaescu.

In acest sens, oficialul a transmis presedintilor Consiliilor Judetene o scrisoare prin care solicita sa sprijine unitatile medicale care intampina probleme in asigurarea conditiilor optime de curatenie, astfel ca, odata rezolvate aceste chestiuni, atat pacientii, cat si personalul medical sa fie tratati, respectiv sa-si desfasoare activitatea intr-un mediu propice.

„Ministrul Sanatatii considera ca, indiferent de situatia sistemul sanitar romanesc, in prezent, nesatisfacator atat pentru pacienti, cadre medicale, cat si pentru autoritati, un standard elementar de curatenie si igiena trebuie asigurat de catre toti managerii unitatilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atat fata de profesionistii din sistem cat si fata de pacienti”, se precizeaza in comunicat.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger