AcasăNewsToate scolile din Vrancea, Buzau si Olt vor fi inchise luni!

Toate scolile din Vrancea, Buzau si Olt vor fi inchise luni!

Toate unitatile de invatamant din Vrancea, judet care este practic blocat din cauza zapezii, vor fi inchise, luni, o masura similara fiind luata si in judetele Olt si Buzau, cu exceptia gradinitelor si scolilor generale din orasele Buzau si Ramnicu Sarat.

Toate unitatile de invatamant din judetul Buzau, cu exceptia gradinitelor si scolilor generale din orasele Buzau si Ramnicu Sarat, vor fi inchise luni si marti, potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean, Florina Stoian. Potrivit acesteia, in urma sesizarilor primite in cursul zilei de duminica de la zeci de directori de scoli conform carora luni elevii nu vor putea ajunge la cursuri din cauza drumurilor blocate, s-a luat decizia ca in primele doua zile ale saptamanii in judetul Buzau unitatile de invatamant sa fie inchise.

Exceptie vor face doar scolile generale si gradinitele din municipiile Buzau si Ramnicu Sarat. „Am convenit cu domnul ministru Funeriu sa inchidem scolile si luni si marti, iar apoi vedem cum evolueaza vremea si luam masuri astfel incat vietile copiilor si ale cadrelor didactice sa nu fie puse in pericol. Astazi, am avut numeroase semnale de la directorii de scoli ca din cauza caderilor masive de zapada luni nu vor putea ajunge la cursuri nici elevii nici profesorii. Am convenit, asadar, ca toate scolile generale, liceele si gradinitele din judetul Buzau sa fie inchise in cele doua zile, mai putin scolile generale si gradinitele din Buzau si Ramnicu Sarat”, a declarat Florina Stoian.

In Vrancea, luni vor fi inchise toate scolile din judet

„Am decis sa inchidem scolile la solicitarea parintilor, prin directori, deoarece sunt copii care fac naveta si merg pe jos 2-3 kilometri, asta nu numai in judet, ci si in Focsani. In functie de cum evolueaza vremea vom decide ce vom face mai departe”, a declarat Iordache Bostan, seful Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea.

Si scolile din Olt vor fi inchise luni

Toate unitatile de invatamant din Olt, judet afectat puternic de ninsori, vor fi inchise, luni, existand chiar posibilitatea ca aceasta masura sa fie prelungita, in conditiile in care toate drumurile din judet vor fi inchise, a anuntat conducerea Inspectoratului Judetean Scolar. Seful Inspectoratului Judetean Scolar Olt, Mariana Gheorghe, a declarat ca duminica in jurul orei 16.00 s-a decis inchiderea a 174 de unitati de invatamant din judet in conditiile in care toate drumurile care traverseaza judetul sunt inchise.

„Am luat aceasta decizie dupa ce autoritatile judetene au hotarat sa inchida toate drumurile care traverseaza judetul din cauza fenomenelor meteo. Nu se vor tine cursuri nici in scolile din Slatina. Decizia a fost luata deocamdata numai pentru ziua de luni, insa daca zapada si viscolul vor pune probleme mari scolile vor sta inchise mai multe zile”, a declarat Mariana Gheorghe.

Ea a tinut sa precizeze ca materia pierduta va fi recuperata pe parcursul anului scolar. Duminica, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt a decis ca incepand cu ora 18.00 sa fie inchise toate drumurile judetene si nationale care travereaza judetul Olt, pentru a se evita inzapezirea autovehiculelor.

author avatar
Ciprian Purice
1.639 afisari

2 COMENTARII

  1. În Olt (ca şi în Buzău) toate drumurile şi şcolile sunt închise. În Buzău este mai bine_Sunt condiţii să ajungă copiii în condiţii de siguranţă în şcoli?Şcolile sunt pregătite să primească elevii în condiţii bune?Cine a dat zăpada din curţile şcolilor sau o dăm mâine cu copiii ca să îi învăţăm cu greutăţile. Ce se întâmplă dacă ajung copiii în şcoli şi nu ajung profesorii?Conducerea inspectoratului işi pune aceste intrebări?

  2. Mi se pare o parcarie parerea tuturor !!! Daca toate aceste liceene nu invata altii de ce sa invete, [cum scrie in articolul de mai sus vietile noastre,celor de la oras nu sunt puse in pericol din cauza vremii] RUSINE!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger