AcasăNewsToată România se pregătește de proteste. După profesori și ceferiști, vin și...

Toată România se pregătește de proteste. După profesori și ceferiști, vin și polițiștii

Poliţiştii de penitenciare vor fi marţi în grevă japoneză, iar miercuri vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2 – 4 ore, după care vor bloca puşcăriile prin „exces de zel”, anunţă luni Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

„Poliţiştii de penitenciare îşi vor desfăşura marţi activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braţ, pentru a atrage atenţia clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR.

Activitatea penitenciarelor, blocată!

Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor. Miercuri, 31.05.2023, poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă. Protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna şi o înşelătorie de proporţii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”, se arată într-un comunicat al FSANP.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că poliţiştii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea puşcăriilor prin „exces de zel”. Primul penitenciar blocat prin „exces de zel” va fi Craiova, urmat de Bistriţa şi Bacău.

Poliţiştii de penitenciare încep protestele, nemulțumiți de reforma pensiilor speciale

Metoda excesului de zel a fost preferată pentru că poliţiştii de penitenciare nu au dreptul la grevă, precizează FSANP. În schimb, metoda ocolitoare a grevei şi anume „excesul de zel” înseamnă respectarea cu stricteţe a legilor, regulamentelor şi procedurilor interne care blochează poliţia penitenciară. Birocraţia, lipsa de personal şi precaritatea dotărilor pot determina ca prima activitate dintr-o puşcărie şi anume „accesul angajaţilor în penitenciar” să dureze aproximativ 4 ore, activitate care în mod obişnuit durează aproximativ 45 de minute.

„Coaliţia PSD-PNL reformează sistemul pensiilor militare „la comanda” Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, fără consultarea instituţiilor de forţă ale României. Pentru reformarea pensiilor militare, ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a solicitat nici formal şi nici informal puncte de vedere de la ministerele de resort (Apărare, Interne, Justiţie), ci a venit cu fiţuica în mână de la Bruxelles. Politicienii vremii mai reprezintă interesele românilor? Creşterea vârstei de pensionare până la 65 de ani va face ca poliţiştii de penitenciare să iasă la pensie direct în sicriu, deoarece speranţa de viaţă a acestei categorii socio-profesionale este de aproximativ 62 de ani.

Modificarea bazei de calcul a pensiilor militare le va oferi poliţiştilor de penitenciare o pensie sub costurile unei vieţi decente, sub acel coş minim despre care guvernanţii nu vor niciodată să vorbească. PNL şi PSD, dacă nu ne omorâţi la locul de muncă, ne omorâţi prin înfometare, ca pensionari! Sună cinic, dar aveţi experienţă. Ca dovada aveţi cazurile românilor care au murit de foame şi frig în casă, în iarna anului 2022”, se mai spune în document.

author avatar
Andreea Vlad
218 afisari

6 COMENTARII

  1. cateodata securitatea mai face si lucruri bune , mai scremute si cu intarziere , cum a fost cu alungarea mutantului vvvoiculescu , pe care tot ei l-au adus pe capul romanilor , dar tot e bine decat deloc , sa vedem ce iese din asta

  2. La romani conceptul de turma functioneaza ca uns.Protesteaza imbuibatii regimului stresati de lenea pe banul public nu amaratii care se scoala la 4 dimineata sa ajunga la patroni pe salariul minim.Ti se face scarba.

  3. & Profesorii au oferit o lecție de manifestații pașnice și educate ,ceea ce nu se vedea pe la manifestații când organiza doamna Pippidi, cu doamna Macovei sau de pe la PNL, PSD, AUR, alte partide, manifestații ale profesorilor la care au fost necesare probabil mai puține forțe de ordine, probabil pentru a vedea și ceilalți demonstranți, ca de la educați, că se pot face economii la buget, pentru creșterea unor salarii ,cu mai puține forțe de ordine la demonstrații, ? Deci au fost revendicări organizate într-un cadru pașnic, civilzat , educat, ?

  4. Asta e victima pestilor securisti care il foloseau sa faca trafic de copii pentru securistii pedofili satanisti si sa ii vinda pentru organe!!! Anual dispar din Romania cam 4000 de copii furati de mafia de stat criminal care ii vinde la pedofili, statul e cel mai mare grup infractional mafiot si terorist!!!
    mediocrul maciuca e un securist mercenar asasin si santajat de satanisti la citi a omorit in Afghanistan si a facut trafic de opium acolo, acest bilbiit analfabet e retardat psihic, uitati cum vorbeste de aceea analfabetii au pica pe profesori!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri