AcasăNewsToata infrastructura planetei trebuie inlocuita

Toata infrastructura planetei trebuie inlocuita

Cam asa vor arata soselele viitorului

Firma de consultanta McKinsey & Co. prevede ca, daca omenirea vrea sa progreseze cu adevarat in mileniul III, trebuie sa inlocuiasca intreaga infrastructura a planetei.

Cam asa vor arata soselele viitorului

Pentru acest  maret plan este nevoie de sume imense, dar, ce sa vezi, elita financiara a lumii, printre care Morgan Stanley si BlackRock, promite ca vor exista banii necesari.

Bani exista prea multi in buzunarul elitei mondiale si sunt sortiti pieirii intr-un timp relativ scurt, asa ca nu putea exista un plan mai bun decat o investitie a acestora intr-un plan global. „In esenta, trebuie sa inlocuim toata infrastructura de pe fata planetei, pentru a mentine ritmul dezvoltarii globale. Este o cantitate enorma de lucru, pentru care este nevoie de sume imense de capital”, a spus Robert Palter, co-lider al diviziei de infrastructura globala la McKinsey, la summitul Investitorilor in Infrastructura ce s-a desfasurat la New York.

La vremuri noi, sosele noi

McKinsey estimeaza ca este nevoie de investitii in infrastructura in valoare de 57 de trilioane de dolari pana in 2030, pentru a sustine asteptarile privind cresterea economica. Banii s-ar investi cu precadere in construirea de sosele si in proiecte de producere de electricitate si de aductiune de apa. SUA se afla deja in primele etape ale unei noi piete in infrastructura. Reprezentantul Deloitte, Jason Clatworthy, a subliniat ca, intr-adevar, fondurile de investitii s-au reorientat catre activele sigure in infrastructura. Au stiut guvernantii nostri de ce nu se grabesc cu soselele. Sau nu?

author avatar
Adina Mutar
567 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger