AcasăNewsToamna aduce iarasi haos!

Toamna aduce iarasi haos!

A debutat nebunia de toamna in Bucuresti, odata cu inceperea noului an scolar. Traficul s-a aglomerat brusc, forfota e la cote ridicate, mizeria la fel, iar imbulzeala din marile magazine a devenit enervanta.

Peste vara, toate aceste lucruri parca nu erau asa de vizibile. Sau poate nu le bagam noi in seama, toropiti de caldura. Au devenit insa pregnante acum, dezvaluindu-ne fata unui oras luat pe nepregatite sau, mai bine spus, ramas in urma.

Casierele sunt inca in vacanta

In marile magazine este forfota ca inainte de Paste. Nu imi place penarul asta, vreau unul roz. Pantalonii imi sunt mici. Vreau alte caiete, cu floricele. Ma strang pantofii astia, sunt cele mai frecvente schimburi de cuvinte pe care le auzi. Fix acum, nu mai devreme, parintii si-au adus aminte ca incepe scoala si ca progeniturile au nevoie de uniforme si de rechizite. Motiv de bucurie pentru patronii carora le cresc incasarile, si de nervi intinsi pentru restul lumii, caci casierele lucreaza tot in regim de vacanta. Coada cea mai mica are de regula 60-70 de persoane, dar casierele se numara tot din doua in trei, ca pe vremea cand se plictiseau in asteptarea clientilor. Ne enervam inutil, caci nu se rezolva nimic si, pana, la urma, tratam anormalul ca pe firesc.

In trafic, ca dupa dric

Cat timp a fost un trafic mai redus si se putea lucra mai lejer, in iulie si august, mai toti au stat sprijiniti in lopeti. Acum, daca tot a revenit aglomeratia excesiva pe carosabil, caci s-au terminat concediile, s-au apucat si muncitorii de lucru. Unde nu se ingroapa cablurile, se schimba asfaltul. Nu e vorba de cel de anul trecut, ci de cel din primavara. Unde nu se toarna asfalt, se schimba bordurile, chiar daca nu era cazul. Cand nu se inlocuiesc bordurile, apar masinile de gunoi care blocheaza totul, caci in tara aceasta gunoiul se ridica in miezul zilei, nu noaptea. Si daca nici asa nu merge, se poate incerca si cu stropitoarea care uda carosabilul exacat cand e aglomeratia in toi. Mersul ca dupa dric a devenit obisnuinta in trafic, dupa cum trecerea pe rosu si neacordarea prioritatii fac parte din cotidian. Si daca mai pui si semafoarele care nu functioneaza sau care nu se mai vad din cauza ramurilor, tabloul este complet. Fara a socoti, insa, multimea de liceeni care a luat cu asalt tramvaiele si troleibuzele, doar pentru o plimbare de acomodare, caci pe la scoala oricum nu prea da nimeni.

author avatar
Andrei Coman
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger