AcasăNewsToader + #rezist = ”love” mult

Toader + #rezist = ”love” mult

Tudorel Toader a facut primul pas in a rezolva spinoasa problema a completelor de cinci judecatori de la instanta suprema, care din 2014 pana in prezent au functionat ilegal, pe baza de protocoale ilegale. Ministrul Justitiei care face pasi mici si seriosi a depus, ieri, un draft la Guver prin care solicita si propune rezolvarea acestei probleme grave care a aparut in sistemul de Justitie. Tudorel a solicitat ca toate dosarele care au fost judecate pe baza protocoalelor ilegale dintre SRI, Parcehte, DNA sa fie rejudecate. #rezist a promis imediat ca vor iesi in starada, probabil pentru ca-l ”iubesc” mult pe Tudorel.

Coform ministrului, toate aceste cazuri vor fi reluate fie ca e vorba de achitari sau condamnari. Rezolvarea situatiei se va face printr-o Ordonanta de Urgenta. ”Premierul Dancila va decide cand va lua acesta decizie”, a spus Tudorel. Pe de alta parte, Toader a atras atentia ca in draftul propus pentru OUG se regaseste si rezolvarea problemelor legate de cei care au generat „acest eveniment neplacut”. Mai mult, ministrul spune ca cei care au constituit completurile de 5 judecatori de la ICCJ din 2014 pana in prezent vor putea fi trasi la raspundere si chiar sanctionati. Printre dosarele care vor fi reluate se numara cel al lui Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Elean Udrea, Alina Bica dar si cel in care seful actual al PNL, Ludovic Orban, care a fost achitat. Dosarele vor putea fi atacate de orice parte din cauza, adica si de procurori dar si cei judecati pot cere repunerea pe rol. Pe de alta parte, gruparea #rezist ameninta Guvernul cu noi proteste in Piata Victoriei daca OUG va trece. Pe conturile de socializare,  acestia, in frunte ce Mihail Sora, spun ca reluarea judecarii dosarelor ar fi o catastrofa, fara sa inteleaga ca unii au stat degeaba la inchisoare. Mai mult,  SRI, sub mandatului lui Maior si Coldea, au facut dosare pe probe inventate iar ofiterii strangeau probe in locul procurorilor, ceea ce duce la nulitatea cazului. Un lucru pe care #rezist nu l-a priceput nici acum. Astfel ca, orice initiativa a lui Tudorel, probabil din ”dragoste” pentru el din partea portestatarilor,  se lasa cu mitinguri.

author avatar
Ramona Feraru
287 afisari

1 COMENTARIU

  1. Prestațiile publice ale domnilor profesori universitari ,de la Ministerul Public și de la Ministerul Justiției, , unul din Alba Iulia iar celălat din Iași, vă determină să vă puneți întrebări despre rolul învățământului juridic în societatea contemporană și, dacă și judecătorii de la CCR ar trebui specializați într-un astfel de domeniu ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger