Cauta

Toader: Raportul de evaluare a procurorului general are 63 de pagini. Evaluarea cuprinde 20 de puncte, ca si la Kovesi

Intr-o „scurta declaratie de presa”, Tudorel Toader a prezentat, in linii mari, de la sediul Ministerului Justitiei, raportul de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general Augustin Lazar. Procedura fusese declansata in urma cu aproape doua luni.

In prima faza, Tudorel Toader a precizat ca raportul are 63 de pagini si ca e structurat pe cinci capitole, al treilea continand evaluarea in sine, al patrulea concluziile si ultimul propunerile.

„Nu neaparat din motive de simetrie, dar evaluarea cuprinde exact 20 de puncte cate au fost si la evaluarea procurorului sef al DNA. Puteam sa adaug mai multe (…) Eu am sa enumar fiecare din cele 20 de puncte, sinteza lor, si daca avem timp si o fraza doua care sa argumenteze enuntul”, a anuntat Toader.

„Procedand la evaluarea domniei sale (a lui Lazar-n.n), ne punem cel putin doua semne de intrebare – primul se refera chiar la legalitatea numirii domnului procuror general in aceasta inalta demnitate”, a mai punctat ministrul Justitiei.

Ministrul a facut apoi referire la faptul ca de la dosarul de candidatura a actualului procuror general a lipsit un document, evocand o cronologie a lucrurilor. „17 februarie 2016 – Ministerul Justitiei declansa procedura de selectare a candidatului pentru functia de procuror general. Criteriile si conditiile care erau anuntate (…) prevedeau, printre altele (…) si calificativul foarte bine la ultima evaluare. 15 martie -2016 se inregistreaza la Ministerul Justitiei candidatura dlui procuror Augustin Lazar. 21 aprilie 2016 Sectia de procurori de la CSM avizeaza favorabil propunerea ministrului Justitiei. La o saptamana dupa, 28 aprilie, presedintele Romaniei semneaza decretul de numire in functia de procuror general. Venim de la 2016 in zilele noastre (…) si ce constatam – ca in dosarul de candidatura de la momentul respectiv nu s-a identificat niciun document care sa dovedeasca indeplinirea criteriului privind calificativul foarte bine la ultima evaluare. Ceea ce inseamna ca lipsea o piesa din dosar (…) calificativul, evaluarea pe ultima perioada. E adevarat ca avizul dat de catre Sectia pentru procurori, repet din 21 aprilie 2016 ,nu face referire la neindeplinirea acestei cerinte, la lipsa evaluarii (…). Pe 28 aprilie 2016 (…) presedintele a semnat numirea in condtiile in care nu exista in dosar (…) presedintele republicii nu a verificat, desi avea obligatia (…)”, a anuntat Toader.

Totodata, ministrul a adus in discutie „neindeplinirea obiectivelor asumate de procurorul general in proiectul de management”, care a stat la baza numirii sale la sefia Ministerului Public, punctand ca aspect „reducerea delegarilor in functii de executie sau de conducere”.

In dreptul concluziilor, Toader a mentionat: „concluzia generala a prezentului raport este aceea a necesitatii de revenire la normalitate. Normalitatea insemana cunoasterea si respectarea competentelor constitutionale, legale si in acelasi timp o interpretare si aplicare a legii in baza principiului loialitatii constitutionale”.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version