AcasăNewsToader: Nu exista decizie a CCR care sa nu fie respectata de...

Toader: Nu exista decizie a CCR care sa nu fie respectata de orice persoana

Desi nu face parte din vreun partid, Tudorel Toader executa decizii politice

La o zi de cand magistratii Curtii Constitutionale au admis sesizarea Guvernului, formulata dupa refuzul presedintelui de a da curs propunerii formulate de ministrul Justitiei, de revocare a sefei DNA, oficialul guvernamental a pus accent pe faptul ca toata lumea trebuie sa respecte hotararile CCR, implicit si seful statului.

„Nu exista decizie a Curtii Constitutionale care sa nu produca efecte juridice, dupa cum nu exista decizie a Curtii Constitutionale care sa nu fie respectata de orice persoana fizica, orice persoana juridica, orice autoritate”, a punctat Tudorel Toader, la sosirea la Consiliul Superior al Magistraturii.

Totodata, reprezentantul Executivului a  lasat sa se inteleaga ca alege sa nu faca prea multe comentarii pe acest subiect, pana ce nu se va afla motivarea Curtii. „Noi avem doar comunicatul (CCR- n.r.). Asteptam considerentele, momentul publicarii deciziei in Monitorul Oficial si atunci sigur ca putem sa facem mai multe aprecieri. Dar in momentul acesta, in limitele comunicatului, cred ca este bine sa ramanem in rezerva, iar fiecare sa-si indeplineasca obligatiile pe care le are”, a subliniat ministrul Justitiei.

In comunicatul in cauza, remis miercuri dupa sedinta de plen a CCR-ului, se mentioneaza, intre altele, faptul ca forul”, cu majoritate de voturi, a statuat: 1. Constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul Presedintelui Romaniei de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi. 2. Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi”.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger