AcasăNewsToader ii raspunde lui Iohannis: "nu am actionat in nume personal"

Toader ii raspunde lui Iohannis: „nu am actionat in nume personal”

Ministrul Justitiei a tinut sa spulbere orice urma de dubiu, declarand ca nu a actionat in nume personal cand a propus, in februarie, revocarea sefei DNA.

Intrebat in legatura cu recentele afirmatii ale sefului statului la adresa sa, Toader a replicat scurt, intr-o nota vadit ironica: „daca v-a spus dansul, eu pot sa-l contrazic pe dumnealui? Presedintele republicii totdeauna cred ca are dreptate, nu?”.

Apoi a lamurit, pe un ton apasat, ca o astfel de varianta, a unei solicitari in nume personal, nu poate fi luata in calcul. „Eu nu am actionat in nume personal (…) eu ma comport ca ministru al Justitiei, in numele Ministerului pe care il coordonez si facand parte in acelasi timp din Guvernul aliantei de la guvernare, prin urmare este absolut exclusa aceasta ipoteza pentru ca, repet, nu am actionat si nu actionez in nume personal (…) nu cred ca d-na prim-ministru, ca alianta de la putere ar da curs solicitarii mele in nume personal”, a sustinut, pe un ton apasat, Tudorel Toader.

Anterior in cursul zilei, presedintele spusese ca nu vede „niciun temei” pentru sesizarea Curtii Consitutionale, considerand ca „nu exista niciun conflict intre presedinte si Guvern„, dupa respingerea cererii de revocare a sefei DNA. „Personal, sigur, cred ca putem sa intelegem ca ministrul este personal nemultumit ca nu i s-a acceptat solicitarea, (…) dar de acolo pana la un conflict constitutionala e cale lunga (…) din punctul meu de vedere, procedeul sau procedura s-a finalizat”, declara Klaus Iohannis miercuri dimineata.

230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger