AcasăNewsToader, din nou la o sedinta a PSD. Ministrul anunta o posibila...

Toader, din nou la o sedinta a PSD. Ministrul anunta o posibila sesizare a CCR-ului

Conducerea social-democratilor s-a reunit luni la Parlament. La prima parte a sedintei a fost prezent si Tudorel Toader, care a raspuns invitatiei formatiunii conduse de Liviu Dragnea.

Dupa ce a iesit de la Biroul Permanent National al PSD, ministrul Justitiei a facut cateva precizari in privinta unui draft prin care din directia Executivului s-ar putea formula o sesizare catre Curtea Constitutionala. „Saptamana aceasta, pana luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare – posibila sesizaze- a CCR pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern, pe de-o parte, presedintele republicii, pe de alta parte, conflict rezultat din refuzul presedintelui de revocare si, respectiv, desemnare, a ministrilor propusi”, a anuntat Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei a subliniat, insa, ca inca nu s-a luat o decizie in privinta sesizarii Curtii. „Luni il voi prezenta, il vom  discuta, si apoi cei care au competentele de a decide vor decide daca vor sesiza sau nu CCR cu un astfel de conflict (…) posibila sesizare venind, cel mai probabil, daca va veni de la Guvern (…) adica sub semnatura dnei prim-ministru”, a conchis Toader.

Presedintele nu a semnat revocarile lui Paul Stanescu si Lucian Sova de la Dezvoltare si, respectiv, Transporturi, refuzand, totodata, numirea celor doua propuneri ale PSD-ului pentru cele doua ministere, si anume Ilan Laufer, si, respectiv, Lia Olguta Vasilescu.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger