AcasăNewsToader declanseaza procedura de revocare a procurorului general Lazar

Toader declanseaza procedura de revocare a procurorului general Lazar

Dupa o ora in care a prezentat, in sinteza, cele 63 de pagini ale raportului de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general, ministrul Justitiei a anuntat ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

Toader a mai anuntat ca va trimite propunerea in cauza chiar in aceasta seara la Sectia de procurori de la CSM, pentru analiza si emiterea unui aviz consultativ, dar si presedintelui Iohannis, „pentru a decide potrivit competentelor legale ce ii revin”.

Au fost 20 de puncte pe care s-a bazat acest raport, din cate a subliniat Toader. La fel cum s-a intamplat si in cazul raportului ce a dus la revocarea Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA-ului.

„Consideram ca actele si faptele enumerate in prezentul raport, de netolerat intr-un stat de drept, demonstreaza ca activitatea manageriala a dlui Augustin Lazar contravine obligatiilor constitutionale. In aceste conditii, nu se mai poate sustine ocuparea in continuare si exercitatrea de catre domnia sa a functiei de conducere din cadrul Ministerului Public”, a punctat ministrul Justitiei inainte de a anunta ca propune revocarea procurorului general.

192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger