AcasăNewsToader: CSM emite avize consultative doar cu referire la legile justitiei

Toader: CSM emite avize consultative doar cu referire la legile justitiei

Pana sa plece de la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a venit, luni, asemeni procurorului general, pentru a fi prezenti la sedinta Sectiei de procurori programata pentru aceasta prima zi a saptamanii, ministrul Justitiei a ales sa faca o postare lamuritoare pe o retea de socializare.

Intr-un scurt mesaj postat pe Facebook, Tudorel Toader a tinut sa mentioneze urmatoarele aspecte: „…o simpla si necesara precizare: CSM emite avize consultative doar cu referire la legile justitiei !”, inserand si o recomandare: „In rest, sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele legale si constitutionale”.

Explicatiile oferite de catre oficialul guvernamental vin pe fondul anuntului facut zilele trecute de catre ministrul Justitiei, cu referire la ordonanta de urgenta privind contestatia in anulare si la completurile de cinci de la Inalta Curte, „nelegal constituite”.

161 afisari

1 COMENTARIU

  1. Probabil că ministru al justiției dorește să pună în evidență aspectul că ar putea fi una din atribuțiile parlamentului, aceea referitoare la funcționarea justiei, parlamentarii din alianța de guvernare și nici cei din opoziției neavând atitudini publice vizibile referitoare la subiectul propus de ministrul justiției despre funcționarea instanțelor judecătorești și despre sentințe definitive ale instanțelor despre care se solicită a fi „revizuite” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger