AcasăNewsTMB: Nastase a fost tinut nejustificat si ilegal la spitalul Floreasca

TMB: Nastase a fost tinut nejustificat si ilegal la spitalul Floreasca

Tribunalul Bucuresti a stabilit ca medicii de la Spitalul Floreasca au amanat nejustificat si ilegal externarea lui Adrian Nastase, impiedicand astfel transportul acestuia catre Penitenciarul Rahova.

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au stabilit ca medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca au amanat ilegal si nejustificat transferul lui Adrian Nastase de la spital catre Penitenciarul Rahova. In urma judecarii contestatiei la executarea mandatului de arestare a fostului premier acestia au constatat ca Adrian Nastase ar fi trebuit transportat la locul de detentie imediat dupa acordarea primului ajutor.

„Nici aprecierile comisiei multidisciplinare intrunite in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, reluate in adresa inaintata de spital catre M.A.I. – D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigatii Criminale, nu pot impiedica punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr.196 din 20.06.2012 cu privire la condamnatul Nastase Adrian. Acestea nu incearca decat sa amane, in mod nejustificat si cu nesocotirea dispozitiilor legale in materie, redate mai sus, externarea persoanei condamnate Nastase Adrian in vederea conducerii sale la un loc de detentie, in temeiul art.422 alin.1 din Codul de procedura penala, a declarat Georgiana Tudor, presedintele completului de la Tribunalul Bucuresti, conform jurnalul.ro.

In plus, potrivit magistratilor, nu medicii de la Spitalul Floreasca trebuiau sa fie cei care stabileau ce era de facut in cazul ranilor lui Adrian Nastae, care a incercat sa se sinucida prin impuscare, ci medicii de pe Ambulanta care l-au preluat de la locuinta fostului demnitar de pe Strada Zambaccian.

„Medicul care examineaza persoana condamnata la primirea in penitenciar decide daca aceasta trebuie internata /consultata intr-un spital din reteaua Ministerului Sanatatii, si nu invers; in speta, nu medicul de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti decide daca persoana condamnata poate fi sau nu internata intr-un penitenciar-spital”, au adaugat magistratii.

author avatar
Ionut Zgimbau
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger