AcasăNewsTITULARIZARE 2011 – Concurenta crunta in Capitala

TITULARIZARE 2011 – Concurenta crunta in Capitala

Cea mai mare concurenta la titularizarea din Capitala este pentru catedra de Limba romana, unde a fost scos la concurs un singur loc si sunt inscrisi 221 de candidati, iar la Fizica sunt 61 de candidati si nici un loc, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar al Capitalei.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) are pentru concursul de titularizare din 13 iulie 557 de posturi titularizabile, dintre care 343 pentru educatoare, 44 pentru invatatoare, 13 pentru Limba franceza, 12 pentru Limba engleza, 10 pentru Educatie fizica, 19 pentru invatamantul special, patru pentru Religie, trei pentru Matematica, doua pentru Istorie, cate unul pentru Limba romana, Informatica, Geografie si Educatie muzicala si nici un loc pentru catedrele de Fizica si Chimie.

Concurenta este foarte mare pentru catedrele de Limba si literatura romana, unde sunt 221 de candidati pe un loc, Limba engleza – 204 candidati pe 12 locuri, Matematica – 184 de candidati pe trei locuri, Educatie fizica – 181 de candidati pe 10 locuri, Geografie – 142 de candidati pe un loc, Religie – 122 de candidati pentru patru locuri, Limba franceza – 103 candidati pe 13 locuri si Informatica – 46 de candidati pe un loc. De asemenea, 504 candidati vor concura pentru cele 343 de posturi de educatoare, iar 223 pentru cele 44 posturi de invatatoare, potrivit datelor centralizate de ISMB.

Candidatii care vor obtine medii peste 7 sunt titularizabili chiar daca la momentul promovarii concursului nu exista catedre libere. Ei vor putea ocupa un post la repartizarea publica.

Cei care au promovat concursul cu medii peste 7 si nu gasesc o catedra in specialitatea pentru care au concurat vor putea ocupa un post de suplinitor pana la eliberarea unei catedre.

Pentru concursul din 13 iulie au fost desemnate sase centre, cate unul in fiecare sector.

„Toate cele sase centre au camere de supraveghere”, a anuntat ISMB.

Lucrarea scrisa se desfasoara in 13 iulie, incepand cu ora 10.00. Candidatii vor fi prezenti in sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 si cel mai tarziu la ora 9.00, inainte de a fi deschis plicul cu subiecte.

Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce nu poate fi depasit.

In martie 2011, 3.274 de suplinitori care au promovat concursul din vara anului precedent au fost titularizati.

„Este pentru prima data cand consiliile de administratie au fost puse in fata exercitarii autonomiei in procesul de selectie a resursei umane. Prevederile articolului 253 din Legea educatiei nationale consolideaza in acest fel relatia cadru didactic – scoala. In loc de 3.500 de cadre didactice date afara din sistem, asa cum clamau unii, astazi avem cu 3.274 mai multi titulari in invatamantul preuniversitar. Calitatea acestora nu poate fi pusa la indoiala, intrucat temeiul titularizarii il constituie rezultatul obtinut la examenul national de titularizare„, declara, in 15 martie, secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea.

 

962 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger