AcasăNewsTismaneanu: Antonescu, cel mai ridicol politician roman de dupa 1989

Tismaneanu: Antonescu, cel mai ridicol politician roman de dupa 1989

(foto: tismaneanu.wordpress.com)

Politilogul Vladimir Tismaneanu considera ca presedintele interimar Crin Antonescu este „cel mai ridicol politician”, motivand ca acesta este „exaltat si nesabuit, asemeni unui dictator”.

(foto: tismaneanu.wordpress.com)

Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, a fost aspru criticat de catre politologul Vladimir Tismaneanu care este de parere ca, date fiind declaratiile „dictatoriale” ale acestuia, seful statului este „cel mai ridicol politician” roman de dupa 1989.

„Ratoielile trufase si aroganta nombrilista nu servesc la nimic altceva decat sa-l faca pe Crin Antonescu, probabil cel mai ridicol politician roman de dupa 1989, sa se simta important. Asa isi rezolva el complexele de inferioritate”, a scris Vladimir Tismaneanu pe blogul personal.

Mai mult, acesta este parere ca presedintele interimar are acelasi tip comportamental cu cel al dictatorului de dinainte de 1989, deplangand situatia Romaniei de a avea, la doar cateva decenii distanta, un nou dictator.

„L-ati vazut vreodata dialogand? Universul sau mental este unul dictatorial. Lipsit de orice urma de umor, indragostit de sine, autocentrat, exaltat si nesabuit, se crede lider providential. Unul ca el, vorba Elenei Ceausescu, se naste o data la 500 de ani. (…) Cu ce o fi gresit acest popor sa aiba parte de un al doilea la distanta de doar cateva decenii?”, a mai scris politologul.

Nici Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, nu i-a facut o impresie buna politologului, care i-a cerut acestuia sa renunte la „adolescenta” politica si sa iasa din jocul USL-ului inainte ca guvernarea lui sa raman in istorie drept „ciuma lui Ponta”.

„Victor Ponta trebuie sa iasa din minorat, din adolescenta politica, sa-si depaseasca, daca poate, complexele, si sa le spuna lui Crin, lui Ilici si lui Felix: „Enough is enough. Nu vreau ca numele meu sa fie asociat cu distrugerea tarii. Nu vreau ca guvernarea mea sa intre in istorie drept ciuma lui Ponta”. Va fi in stare sa o faca?”, a scris acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger