AcasăNewsTinerii LGBT – deosebit de vulnerabili la suicid în Statele Unite

Tinerii LGBT – deosebit de vulnerabili la suicid în Statele Unite

Aproape două milioane de tineri LGBT+ din Statele Unite iau în calcul calea sinuciderii, conform unui studiu care subliniază riscurile la adresa sănătăţii.

Tendinţa periculoasă se manifestă cu precădere în rândul adolescenţilor LGBT+, care prezintă un risc de două ori mai mare de a se gândi la sinucidere în comparaţie cu tinerii adulţi LGBT+, cu vârste între 19 şi 24 de ani, se arată în cercetarea realizată de The Trevor Project, ONG fondat în 1998 pentru prevenirea suicidului în rândul LGBT, scrie Reuters.

Concluziile cercetării au fost publicate în contextul comemorării mondiale a Revoltei de la Stonewall, caracterizată de incidente violente inițiate în 27-28 iunie 1969 de reprezentanți LGBT în New York, eveniment considerat startul luptei pentru drepturile comunității (lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transsexuali).

În ciuda rezultatelor din ultimii ani obținute de persoanelor homosexuale privind drepturile deținute, tinerii LGBT+ se confruntă în continuare cu atitudini de respingere, discriminare şi hărţuire, fiind astfel expuşi unor pericole la adresa sănătăţii mintale, au notat specialiştii proiectului.

În Statele Unite, aproape unul din cinci tineri (20%) LGBT+ a avut o tentativă de suicid în ultimul an, conform cercetării de la începutul acestei luni. „Suicidul continuă să fie o criză de sănătate publică prezentă la tinerii din SUA, în special în rândul tinerilor (LGBT +)”, a declarat într-un comunicat Amit Paley, directorul The Trevor Project.

La studiul realizat de The Trevor Project au participat aproape 35.000 de pesoane LGBT+ cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani din Statele Unite. Rezultatele au fost comparate cu cele ale unei cercetări publicate în 2015 de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA potrivit căreia 43% dintre studenţii homosexuali, lesbiene sau bisexuali s-au gândit la suicid în anul anterior, procent semnificativ mai mare în comparaţie cu cel de 15% în cazul studenţilor heterosexuali.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc