AcasăNewsTimp de doua saptamani, elevii pot viziona filme, gratuit, la Muzeul Taranului...

Timp de doua saptamani, elevii pot viziona filme, gratuit, la Muzeul Taranului Roman!

Incepand de luni, la Muzeul Taranului Roman vor avea loc proiectiile Cinema Reper, un demers care se adreseaza elevilor cu varste intre 12 si 19 ani, desfasurat sub sloganul „filmele care ma fac mai bun”.

„Cinema Reper este un proiect de mentorat cultural, adica de educatie prin cultura. De pedagogie chiar prin intermediul filmului, adica al povestii. Noi ne-am gandit ca e mai usor decat sa aduni niste copii, niste tineri, nislte adolescenti intr-o sala si sa le vorbesti despre prietenie, de exemplu, sa le pui un film sau mai multe filme despre prietenie, si normal, cu prezenta unui interlocutor (…) sa proiectam filmul si sa discute despre filmul respectiv”, a declarat Paul Ghitiu, director Cinema Reper.

De maine, timp de doua saptamani, elevii vor putea urmari, gratuit, proiectii ale unor filme intre care „Good Will Hunting”, „La Strada”, „The Pianist”, „The broken circle breakdown”, „A beautiful mind”, „Hachiko: a dog story” sau premiatul „Beasts of the Southern Wild”.

Elevii sunt incurajati sa vina la film, iar dupa vizionarea peliculelor sa participe la discutii pe marginea acestora. Proiectiile vor avea loc intre 7 si 17 aprilie, la Sala „Horia Bernea” din cadrul Muzeul Taranului Roman.

Foto: romanialibera.ro

author avatar
Alina Costache
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger