AcasăNewsTimosenko e pe „conducta”

Timosenko e pe „conducta”

Iulia Timosenko a avut legaturi primejdioase cu Putin, iar acum Medvedev renegociaza contractul de livrare de gaze

Iuliei Timosenko i se deschide un nou dosar, pentru tentativa de deturnare a 405 milioane de dolari din fondurile publice.

Iulia Timosenko a avut legaturi primejdioase cu Putin, iar acum Medvedev renegociaza contractul de livrare de gaze

Timosenko, in varsta de 50 de ani, a fost condamnata la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere in semnarea unui contract prin care importa gaze din Rusia la un pret exorbitant. Serviciul de Securitate al Ucrainei a anuntat la 13 octombrie initierea unei noi anchete penale impotriva Iuliei Timosenko, care ar fi transferat asupra guvernului ucrainean sarcina de a rambursa Ministerului rus al Apararii o datorie de 405,5 milioane de dolari, datorie care era a companiei sale private „Sistemele Energetice Unice ale Ucrainei”.

Cu privire la acest caz, ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, a confirmat ca e vorba de datoria unei companii private, insa sustine in continuare ca primul proces intentat Iuliei a fost politic, pentru ca „nu putea fi judecata si condamnata pentru un contract legal”! Presedintele rus Dmitri Medvedev si omologul sau ucrainean Viktor Ianukovici se intalnesc la Donetk, unde, cu ocazia unui forum economic interregional, vor negocia din nou pretul gazului rusesc.

author avatar
Adina Mutar
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger