AcasăNewsTimișoara rămâne în carantină. Arafat intervine peste decizia autorităților locale

Timișoara rămâne în carantină. Arafat intervine peste decizia autorităților locale

Raed ArafatTimișoara rămâne în carantină. Arafat intervine peste decizia autorităților locale / foto: Agerpres

Bucuria timișorenilor că s-a terminat carantina a durat puţin. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dat un ordin prin care se prelungeşte carantina în Timişoara cu încă trei zile. Decizia se aplică şi în cazul comunelor Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița.

Această hotărâre vine la doar 24 de ore de la decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de-a nu prelungi starea de carantină în Timişoara şi alte patru comune periurbane. Au fost doar 20 de voturi pentru, nouă împotrivă și nouă abțineri și ar mai fi fost nevoie de cinci voturi pentru ca măsura să fie adoptată.

Carantina în Timișoara, prelungită 72 de ore

Primarul Dominic Fritz s-a abținut de la vot, acuzând DSP Timiș că a făcut o analiză pe criterii politice. Conform votului de la ultima şedinţă a Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, cele cinci orașe din vestul țării urmau să iasă din carantină începând din această noapte.

„Ca urmare a situaţiei existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara şi a comunelor limitrofe, unde rata de incidenţă este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în judeţul Timiş, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunităţile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Judeţul Timiş, respectiv, municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00.00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătăţii, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiş în ceea ce priveşte măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor şi recomandărilor INSP. Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluţii viabile la nivel judeţean sau naţional”, a anunţat DSU.

Reacțiile autorităților locale după ce Raed Arafat a prelungit carantina în Timișoara

Autoritățile din Timișoara au reacționat la scurt timp de când Raed Arafat a trecut peste decizia CJSU. Alin Nica, liderul CJ Timiș, cataloghează decizia autorităților de la nivel central drept un „joc pueril de imagine” și vorbește despre un „orgoliu stupid”. El îl acuză pe Raed Arafat că a cumpărat tiruri mobile de ATI pe care le-a abandonat în spitalele din țară, pentru că nu a reușit să „le încălzească”.

Dominic Fritz, în schimb, salută hotărârea luată la București. Primarul Timișoarei spune că îi pare rău de incertitudinea prin care au trecut timișorenii și că este necesară carantina. De cealaltă parte, președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, îi trimite acasă atât pe Alin Nica, cât și pe Dominic Fritz și Zoltan Nemeth.

„Fie acum două săptămâni, fie acum, oamenii au fost prostiți. Industria Horeca e la capătul puterilor, iar Timișoara se face din nou de râs. Domnilor Nica-Fritz-Nemeth, plecați acasă și lăsați-i pe alții! A ajuns să ne conducă Bucureștiul, e evident că nu înțelegeți și nu sunteți în stare de nimic!”, a transmis deputatul.

author avatar
Andreea Vlad
272 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger