AcasăNewsTimisoara: Directorul unui spital, trimis in judecata pentru decontari false si internari...

Timisoara: Directorul unui spital, trimis in judecata pentru decontari false si internari fictive

Directorul Spitalului privat Athena din Timisoara, a fost trimis in judecata fiind acuzat de procurorii Parchetului General de inselaciune si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Acesta este acuzat ca a indus in eroare Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis, prezentand pentru decontare servicii medicale fictive.

Incepand cu luna august 2012, in calitate de director executiv al Spitalului privat Athena, Dan Alexandru Szabo a indus in eroare Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis. Acesta dadea spre  decontare servicii medicale fictive, determinand mai multi angajati ai spitalului sa intocmeasca foi de observatie clinica generala pe numele unor pacienti fictivi, in care se mentiona prestarea unor servicii medicale fictive, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Dupa ce a fost numit manager executiv, Dan Alexandru Szabo le-a solicitat medicilor din subordine sa creasca numarul de internari, conditie esentiala pentru realizarea performantelor stabilite prin contractul incheiat de acesta cu angajatorul, dar si pentru sporirea veniturilor proprii.

Astfel, o crestere a mediei de pacienti spitalizati cu 7 pacienti pe zi, de la o medie de 13 la una de 20 de pacienti pe zi, ar fi condus la cresterea valorii incasarilor spitalului si i-ar fi adus lui Dan Alexandru Szabo o crestere a veniturilor. Directorul le-a solicitat medicilor sa faca internari fictive, amenintandu-i, pe cei care se opuneau, cu desfacerea contractului de munca.

In vederea atragerii pacientilor, prin intermediul medicilor de familie s-au facut campanii prin care se ofereau pachete de analize gratuite persoanelor care se prezentau cu adeverinta de venit si bilet de trimitere de la medicul de familie.

Prejudiciul estimat a fi produs in cauza este de aproximativ 183.911 lei.

Dosarul se va judeca la Judecatoria Timisoara.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger