AcasăNewsTiganii din Republica Moldova ne dau clasa la palate

Tiganii din Republica Moldova ne dau clasa la palate

Republica Moldova se poate lauda cu cele mai somptuoase palate tiganesti din Europa. In Soroca, rromii nu s-au uitat la bani si si-au facut locuinte uriase care imita Capitoliul din Washington sau Teatrul Balsoi din Moscova.

Basilica, mai, nenica...

Soroca, oras cu 37.000 de locuitori, se afla pe malul drept al Nistrului, la vreo 160 km de Chisinau. Daca inaintasii, respectiv Stefan cel Mare, au ridicat o cetate ce poarta numele orasului, actualii traitori de pe dealul Sorocii, majoritari de etnie rroma, au pus orasul pe harta turistica a lumii. Pentru ca aici, neoficial, se afla ” Capitala Tiganilor”, un uimitor ansamblu de palate care-ti taie rauflarea.

Un viloi ce imita Teatrul Balsoi
O doamna purcede la shopping
Arthur Cerari, baronul tiganilor din Republica Moldova

Rromii din Soroca au renuntat la turnuri si turnulete si au ridicat palate ce imita deseori cladiri celebre din lume: Capitoliul din Washington, Teatrul Balsoi din Moscova sau Basilica Sf Petru din Roma. Luxul s-a impletit fericit cu kitsch-ul pentru ca turisti din intreaga Europa dau navala sa vada acest Beverly Hills din cea mai saraca tara din Europa. Evident, rromii nu se inghesuie sa spuna de unde fac rost de bani pentru asemenea costisitoare edificii.

author avatar
Tudor Borcea
1.321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger