AcasăNewsTichetele de vacanta – valoarea maxima si conditii de acordare

Tichetele de vacanta – valoarea maxima si conditii de acordare

Cu tichetele de vacanta (foto jos) se pot achita si tratamentele balneare

Sarbatorile de iarna pot fi un bun prilej pentru angajatorii care vor sa-si surprinda angajatii merituosi cu tichete de vacanta. Valoarea acestora poate insuma sase salarii minime, iar tichetele trebuie folosite in maximum un an.

Cu tichetele de vacanta (foto jos) se pot achita si tratamentele balneare

Iata cateva conditii in care se pot acorda tichetele de vacanta:

1) Valoarea totala – maximum sase salarii de baza minime pe economie pentru un angajat. Drept urmare, suma se poate ridica la maximum 4.200 de lei.

2) Pot fi acordate numai de catre companiile profitabile. Legea prevede in acest sens ca angajatorii care vor sa ofere tichete de vacanta sa fi inregistrat profit in anul fiscal anterior acordarii bonusurilor.

3) Oferta – valabila doar pentru angajati cu contract de munca, nu si pentru cei angajati cu contract de colaborare, part time etc.

4) In caz de cumul de functii la mai multi angajatori (membru in mai multe consilii de administratie si angajat la o alta companie, de exemplu), tichetele pot fi acordate doar la locul de munca unde beneficiarul are functia de baza.

5) Tichetele de vacanta trebuie evidentiate in bugetele de venituri si cheltuieli ale companiilor. Potrivit AvocatNet, firmele stabilesc prin regulamente interne categoriile de beneficiari care primesc tichete de vacanta, numarul acestora, precum si nivelul sumelor care se acorda anual sub forma tichetelor de vacanta.

6) Pentru valoarea insumata a tichetelor de vacanta se plateste doar impozitul pe venit. Acest lucru cade in sarcina angajatului.

7) Fie prime, fie tichete de vacanta. Firmele care acorda tichete de vacanta propriilor angajati nu mai pot oferi si prime de vacanta in bani in cursul aceluiasi an fiscal.

8) Tichetele de vacanta trebuie platite de catre angajatori inainte de a le distribui angajatilor.

9) Tichetele pot fi utilizate timp de un an. Angajatul poate alege perioada cea mai potrivita pentru a merge in vacanta. Tichetele neutilizate in perioada de valabilitate trebuie returnate de catre angajatori la unitatile emitente inainte de momentul expirarii acestora.

10) Sunt valabile doar in Romania. Tichetele de vacanta pot fi utilizate doar  pentru achizitionarea de pachete turistice in unitati turistice din Romania autorizate de Ministerul Turismului: hoteluri, pensiuni turistice si agroturistice,  cazare pe nave fluviale si maritime, cabane turistice, campinguri, sate de vacanta, popasuri turistice, casute tip camping, unitati de tratament balnear, etc. Cu tichetele de vacanta se pot achita si masa, transportul si tratamentul balnear.

author avatar
Arpad Dobre
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger