AcasăNewsTiberiu Nitu: "Basescu m-a sunat la cabinet, dupa sechestrul de la Nana"

Tiberiu Nitu: „Basescu m-a sunat la cabinet, dupa sechestrul de la Nana”

Disputa la nivel inalt intre Tiberiu Nitu, Procurorul General al Romaniei, si Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, continua.

Acuzat de Basescu, printre altele, ca a fost securist si a tras in oameni nevinovati la Revolutie, Tiberiu Nitu a pus in scena un contraatac zdravan.

Nitu a precizat ca fostul presedinte al Romaniei l-a sunat la cabinet, dupa ce autoritatile au decis sa puna sechestru pe terenul de aproape 300 de hectare cumparat de Ioana Basescu, fiica cea mare a lui Traian Basescu, in comuna Nana din Calarasi.

„Da, domnul Traian Basescu m-a sunat la cabinet, insa nu am stat de vorba cu el. Cel care initiaza un apel stie de ce il initiaza si pentru ce. Nu am raspuns. Nu am avut nicio discutie cu dumnealui”, a declarat Tiberiu Nitu.

Pe de alta parte, acuzat ca a fost securist si a tras in oameni nevinovati la Revolutie, Tiberiu Nitu a afirmat ca, „in calitate de magistrat, am obligatia de rezerva si discretie. Nu comentez si nu raspund afirmatiilor conjuncturale ale unor oameni politici, afirmatii care nu au niciun temei juridic. Va rog sa nu insistati, nu intentionez sa alimentez un subiect creat artificial”.

Razboiul dintre Tiberiu Nitu si Traian Basescu s-a pornit dupa ce autoritatile au pus sechestru pe terenul de aproape 300 de hectare cumparat de Ioana Basescu, fiica cea mare a lui Traian Basescu, in comuna Nana din Calarasi. Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala impotriva a 11 persoane implicate in dosarul care are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate si arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger