AcasăNewsTheodor Stolojan: Demisia lui Basescu, o cireasa pe un tort amar

Theodor Stolojan: Demisia lui Basescu, o cireasa pe un tort amar

Theodor Stolojan este de parere ca USL trebuie sa coabiteze cu Basescu, a carui demisie ar fi o „cireasa pe tortul amar” al pierderii credibilitatii externe.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, ca liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, ar trebui sa accepte coabitarea cu Trian Basescu, singura personalitate politica romaneasca ce mai are credibilitate pe plan extern, demisia acestuia insemna doar o „ultima cireasa pe un tort amar”.

„Nu cred ca un om care se bucura de credibilitate, singura personalitate politica la ora actuala la varf in conducerea tarii, care se bucura de credibilitatea partenerilor externi sa-si dea demisia. Asta ar fi, poate, ultima cireasa pe tortul amar al pierderii de credibilitate pentru Romania”, declarat Theodor Stolojan la RFI Romania.

Acesta a adaugat ca, dupa reluarea atributiilor de presedinte al Romaniei, Traian Basescu va incerca sa repare stricaciunile facute in ultimele luni de catre USL,

„Traian Basescu isi va relua atributiile si va incerca sa repare atat cat se mai poate din ceea ce in aceste luni a fost stricat efectiv in ceea ce priveste credibilitatea Romaniei ca o tara membra a NATO, membra a Uniunii Europene, capabila sa asigure ceea ce se cheama statul de drept in Romania, care-i principalul atuu in orice relatie pe care o avem cu aceste institutii”, a sustinut Teodor Stolojan.

Europarlamentarul Theodor Stolojan a tinut sa precizeze faptul ca Victor Ponta si Crin Antonescu au facut declaratii „belicoase” din suparare.

„Declaratiile belicoase ale lui Antonescu si Ponta sunt declaratii facute la suparare, in primele 24 de ore. Eu cred ca dansii vor intelege si ar fi spre binele Romaniei sa inteleaga ca trebuie sa accepte coabitarea cu presedintele Basescu, iar presedintele Basescu a declarat inainte chiar de suspendare ca el este dispus sa coopereze cu acestia si practic, actele lui, desemnarea lui Ponta ca premier, dovedeste acest lucru”, a mai spus Theodor Stolojan.

author avatar
Ionut Zgimbau
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger