AcasăNewsThe New York Times a umplut prima pagină cu numele morților covid

The New York Times a umplut prima pagină cu numele morților covid

Ediția de duminică a cotidianului american a avut pe prima pagină numele a 1000 de persoane ce și-au găsit sfârșitul din cauza Covid-19.

Toate articolele, fotografiile şi graficele obişnuite au fost înlocuite cu o listă de nume şi cu fragmente de necrolog pentru a comemora persoanelor decedate, în contextul în care SUA se apropie de “piatra de hotar macabră” de 100.000 de morţi. Printre nume, pe prima pagină au fost incluse şi scurte pasaje de necrolog pentru a da un sens „de unicitate fiecărei vieţi pierdute”. Editoarea adjunctă a departamentului de grafică al ziarului, Simone Landon, a spus că ea şi colegii ei şi-au dat seama că „atât printre noi înşine, cât şi probabil în rândul opiniei publice, există o uşoară oboseală legată de date”.Pagina a fost realizată de un cercetător care a analizat surse online pentru a găsi anunţuri de decese şi necrologuri. „Numerele nu pot cuantifica impactul coronavirusului asupra Americii. Indiferent dacă este vorba despre numărul de pacienți tratați, de locurile de muncă pierdute , de viețile care s-au sfârșit prematur ”, scrie cotidianul a cărui primă pagină are un singur titlu – „Statele Unite se apropie de 100.000 de morți, o pierdere incalculabilă”. Articolul se încheie cu fraza „Cele 1000 de persoane de pe această pagină reprezintă 1% din bilanț. Nici una nu era doar un număr ”. În statul New York, cel mai puternic afectat de pandemie din SUA, sunt peste 360.000 de cazuri de infectare confirmate şi circa 29.000 de decese.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
199 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu sa-i ierte. E un sfert din numarul soldatilor americani ce au murit in Europa in rasboiul 2.Cei ce nu cred sa ia ziarul numa sa citească nume cu nume.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger