AcasăNewsTeza doctorat Ponta: Sedinta Consiliului National de Etica a inceput

Teza doctorat Ponta: Sedinta Consiliului National de Etica a inceput

Sedinta Consiliului National de Etica (CNE) in care se vor analiza dovezile si documentele in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta a inceput miercuri dimineata, a precizat purtatorul de cuvant al institutiei.

Pe langa alte puncte aflate pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, CNA va analiza si lucrarea de doctorat a premierului Ponta. „In cursul zilei de astazi (miercuri-n.r) la 8 si jumate a inceput sedinta Consiliului National de Etica (CNE). Pe ordinea de zi sunt 10 puncte. (…) Intre punctul 3 si 9 sunt discutii preliminare la dosarele in curs si audierea persoanelor invitate pentru aceasta sedinta. La punctul 10 va avea loc analiza documentelor si a dovezilor in cazul Ponta”, a declarat Gabriela Catana.

Purtatorul de cuvant al CNE a adaugat ca analiza in cazul tezei lui Ponta va fi realizata de o comisie de trei membri, specialisti in drept international penal, doi de la Bucuresti si unul de la Cluj Napoca. „Numele lor vor fi facute publice la final, cand membrii CNE vor formula raportul final ce va insoti hotararea ce va fi inaintata catre comisia juridica a Ministerului Educatiei”, a adaugat Catana.

Intrebata daca raportul va fi gata in cursul acestei zile, purtatorul de cuvant al Consiliului National de Etica le-a raspuns jurnalistilor: „Nu pot spune sigur daca vor reusi cu toate audierile programate sa finalizeze si raportul care sa fie inaintat care Educatie”.

Comisia Tehnica a CNE a decis ca teza de doctorat sustinuta in 2003 de Victor Ponta nu este plagiat si ca respecta cerintele academice de la acea data.

Tot miercuri, fostul ministru al Educatiei, Ioan Mang, s-a prezentat la Consiliul National de Etica , pentru audieri in dosarul in care este acuzat de plagiat.

227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger