AcasăNewsTexas, în ALERTĂ! „Suntem invadați!”. Ce se întâmplă în patria petrolului american...

Texas, în ALERTĂ! „Suntem invadați!”. Ce se întâmplă în patria petrolului american este fără precedent! – FOTO&VIDEO

migrantiTexas, în ALERTĂ! „Suntem invadați!”. Ce se întâmplă în patria petrolului american este fără precedent! - FOTO&VIDEO / foto: Twitter @JohnBasham

Tribunalul federal din Texas a declarat „invazie” în statul american, pentru prima oară în istoria SUA, la presiunea oficialilor din comitatele situate la granița cu Mexicul. 

Oficialii locali din sudul Texasului i-au cerut marți, 5 iulie, guvernatorului Greg Abbott să declare o „invazie” conform constituțiilor Texas și Statelor Unite și să înceapă să folosească resursele statului pentru a expulza migranții, în ciuda faptului că deportările sunt o responsabilitate a guvernului federal.

Texas a declarat o „invazie”

Decizia vine după ce Curtea Supremă a dat o sentință împotriva Texasului, constatând că administrația Biden ar putea folosi Protocoalele de protecție a migranților. Mai exaxt, ar putea să reactiveze parţial măsurile puse în aplicare în timpul administraţiei Trump, conform cărora migranţii trebuie să aştepte în Mexic un răspuns la cererea lor de azil în SUA

Numărul de migranți a atins niveluri istorice. Numai în luna mai au intrat în Texas peste 239.000 de migranți.

În ultimii doi ani, au spus oficialii texani, locuitorii din sudul statului au suferit de pe urma impactului numărului mare de migranți care și-au făcut drum prin localitățile lor în drumul spre interiorul țării, provocând daune materiale, crescând criminalitatea și devenind un pericol pentru cetăţeni. Cel mai afectat a fost Comitatul Kinney, potrivit texastribune.org.

Frontierea SUA și Mexic, cea mai mortală graniță din lume!

Punctul de trecere a frontierei dintre SUA și Mexic este cea mai mortală rută de migrație terestră din lume, potrivit unui studiu al ONU.

Studiul, realizat de Missing Migrants Project și publicat de Organizația Internațională pentru Migrație (IOM), a înregistrat cel puțin 1.238 de decese în timpul migrației în America în 2021, dintre care cel puțin 728 au avut loc la granița dintre SUA și Mexic.

„Numărul de decese la granița dintre Statele Unite și Mexic anul trecut este semnificativ mai mare decât în ​​orice an anterior, chiar înainte de COVID-19”, a declarat Edwin Viales, autorul raportului. „Cu toate acestea, acest număr rămâne un număr insuficient din cauza provocărilor diverse pentru colectarea datelor.”

author avatar
Andreea Vlad
1.826 afisari

4 COMENTARII

      • Țîgoinere, ai încercat și tu să treci pe acolo și te-au hăituit?
        ,,Arbeit macht frei”, croncane!

        • Boule.. Texasul a aparținut Mexicului si poartă numele călugărului care era misionarul locului – Tejas! Teritoriul a fost luat cu japca de către generalul Houston, care l-a pus pe St Ana (napoleonul vestului) sa semneze niste hârtii sub amenintarea pistolului…
          Cand esti prost si nu cunoști istorie e bine sa ramai între vaci, acolo te camuflezi perfect!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger