AcasăNewsTestele PCR, imprecise. Oameni sănătoși, băgați cu forța în spitale

Testele PCR, imprecise. Oameni sănătoși, băgați cu forța în spitale

Imprecizia testelor PCR a fost dovedită

Guvernul și Ministerul Sănătății vor fi dați în judecată de angajații Direcției de Protecție Socială Mureș, care au fost internați cu forța în spitale din cauza testelor PCR care au avut rezultate fals pozitive. Cazul nu este singular, tot mai mulți medici acuzând faptul că sistemul de testare PCR este foarte nesigur.

30 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș au fost testați de Covid și ridicați cu forța din casele lor pentru a fi internați pe motiv că ar fi infectați. Aceștia acuză autoritățile sanitare că i-au băgat în saloane cu bolnavi de Covid cu simptome pentru ca, la câteva zile să fie externați, pentru că ar fi ieșit negativ la două teste. Unii dintre angajații DGASPC Mureș externați și-au făcut teste serologice care au evidențiat că nu au anticorpi și că nu au fost niciun moment infectați cu Covid. Aceștia vor să acționeze în instanță Guvernul și Ministerul Sănătății pentru daune morale și financiare, având în vedere că, pe perioada internării, au fost plătiți doar cu 75% din salariu. ”Mulți dintre cei internați pentru că au ieșit pozitiv la testele Covid își adună acum documentele medicale post-externare. Internarea lor a avut loc pe data de 6 mai, iar unii au început să fie externați chiar după trei zile de la testarea pozitiv Covid 19. Oamenii au fost internați în trei unități sanitare diferite, unii la secția de pneumologie, alții la o clinică medicală și alții la o secție de infecțioase. Niciunul dintre angajații DGASPC nu avea simptome. Impresia generală a oamenilor a fost că este ceva în neregulă la sistemul de testare. Unii dintre ei și-au făcut testul serologic, din care a reieșit că nu au avut niciodată Covid. Analizele și le-au făcut din banii lor. Ar trebui ca statul să pună la dispoziție gratuit aceste testări, nu să se facă doar atunci când vrea DSP-ul, dacă vrea DSP-ul. Angajații DGASPC vor da în judecată autoritățile statului pentru prejudiciile aduse prin testarea defectuoasă, atât morale, cât și financiare”, ne-a declarat Lucian Puiu, secretar general al Federației Sindicatelor din Asistența Socială ”Columna”.

Oameni sănătoși, băgați în salon cu cei infectați

Salariații Direcției de Protecție Socială Mureș acuză autoritățile sanitare că i-au expus infectării cu Covid-19 prin internarea în saloane cu pacienți bolnavi. ”Angajații DGASPC Mureș au fost depistați pozitiv în urmă cu două săptămâni și au fost luați din case și internați. Oamenii lucrau la case de copii cu dizabilități, la cămine de bătrâni, dar în momentul testării și internării nu mergeau la locurile de muncă, fiind în perioada de izolare obligatorie timp de 14 zile. Toți au fost asimptomatici și, la stăruințele lor, că ei nu au nimic și că doresc să li se dea explicații, li s-a spus că procedura standard prevede că doar la două testări cu rezultate negative pot fi externați și declarați vindecați. După circa patru zile au fost externați. Ei s-au plâns de faptul că, deși erau asimptomatici, au fost internați împreună cu alte persoane care aveau simptome vizibile și se tem că au fost infectați de acestea. Iar oamenii aceștia, din cauza traumelor la care au fost supuși, doresc să-și caute dreptatea în instanță”, ne-a precizat Doru Constantin, purtător de cuvânt al DGASPC Mureș. Cazul de la Mureș nu este singular. În urmă cu două săptămâni o asistentă medicală de la Spitalul Județean de Urgență Prahova a fost depistată pozitiv la testul PCR, băgând în carantină zeci de cadre medicale și pacienți. După două zile, la două testări consecutive făcute în Capitală, la Institutul ”Matei Balș”, asistenta a ieșit negativ.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
73.836 afisari

12 COMENTARII

  1. cam ciudata denumirea acestor teste PCR!!!…n-or fi ramas din timpul lui stalin sau ceausescu ??..acum lasand gluma ,treaba e de cand sunt reactivii !!… acestia sunt valabili maxim 6 luni!!!…daca au fost facuti anul trecut poti sa te caci pe ei!!!..de regula acum in criza asta nimeni nu-ti da reactivi abia facuti !!..la cei din lumea a treia,cum suntem noi, le da reactivi spre spre sfarsitul valabilitatii !!..d-aia apar anomalii ca cele prezentate mai sus…deprecierea calitatii este direct proportionala cu timpul!!!..de aceea marile laboratoare folosec reactivi de maxim o luna !!..punct..dar de ce nu-l intrebati pe raed rahat??..ca e doctor…

  2. Clampaul de iohannis cu toata sleahta lui de asa-zisi liberali ar trebui la puscarie!!!

  3. Bai tampitilor voi nu intelegeti ca trebuie sa iasa cati mai multi bolnavi ,nu conteaza cauza ,trebuie sa iasa cu covid indiferent de altceva.

  4. La ora actuală preocuparea principală a guvernului nu este adevărul despre pandemia covid, ci justificarea propagandistică a măsurilor luate. Lansează tot felul de minciuni, cenzurează informațiile (inclusiv pe rețelele de socializare sînt oameni plătiți de guvern care raportează postări și utilizatori care contestă politica oficială despre covid, iar facebook șterge postări și blochează utilizatori) și a mituit presa și televiziunile (200 milioane lei – OUG 63/2020)
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/05/15/guvernul-liberal-finanteaza-cu-200-milioane-lei-propaganda-covid/

  5. La Buzău sunt mai multe cazuri similare cu cele prezentate. Sunt medici testați pozitiv la Buzău, trimiși mai apoi la spital (victor Babeș) unde au fost testați din nou și au fost negativi, inclusiv un soț al unei dne. dr. bolnav de cancer. Treabă făcută pe genunchi . Cum să faci treaba bună cu specialiști formați în câteva zile pe aparatură cumpărată în 2 săptămâni, fără validări serioase ale metodelor, fără încercări repetate etc. O astfel de treabă (PCR) în mod normal se face cu specialiști instruiți luni de zile, cu metode validate treptat și în dinamică iar mai apoi acreditate, totul durând între 6 luni și 1 an . Ce dracu !! Vă jucați cu viața oamenilor la un mod cât se poate de barbar și inconștient.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger