AcasăNewsTestele antidrog din trafic dau rateuri. Analizele șoferilor ies negative / Polițiștii...

Testele antidrog din trafic dau rateuri. Analizele șoferilor ies negative / Polițiștii cer înlocuirea lor

testTestele antidrog din trafic dau rateuri. Analizele șoferilor ies negative / Polițiștii cer înlocuirea lor

Un şofer din Bihor este fără permis de patru luni, după ce testul antidrog care i-a fost făcut în trafic a ieşit pozitiv. Rezultatul analizelor de urină a fost negativ, dar poliţiştii aşteaptă şi rezultatul analizelor de sânge, care pot dura şi un an şi jumătate.

Bihoreanul a rămas fără permis în seara de 3 octombrie anul trecut, după ce, în urma unei tamponări, a fost supus la testul antidrog, iar acesta a ieşit pozitiv. Pe numele lui s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar permisul de conducere i-a fost ridicat până la lămurirea cazului.

Testele antidrog dau erori

Medicii legiști din județ admit că acest caz nu este singular, însă reprezentanţii Poliţiei Bihor neagă că testele antidrog ar da erori.

În schimb, IPJ Maramureș a solicitat înlocuirea testelor antidrog AquilaScan după ce aproape jumătate dintre șoferii testați pozitiv au avut rezultate false.

Rata de fals-pozitiv a testelor antidrog de salivă AquilaScan WDTP-10, în județul Maramureș, este extrem de mare, iar Inspectoratul Județean de Poliție a cerut în mod oficial înlocuirea acestora cu alt tip de test certificat.

În Maramureș, în perioada 01 noiembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, în cadrul acţiunilor desfăşurate pe linia depistării conducătorilor de vehicule aflați sub influența unor substanțe psihoactive la nivelul judeţului Maramureş au fost identificaţi în trafic 17 conducători de autovehicule care au ieşit pozitiv la efectuarea testelor pentru determinarea prezenţei substanţelor psihoactive în salivă tip AquilaScan WDTP-10, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții instituției.

În 8 cazuri din cele 17 rezultatele mostrelor biologice au indicat lipsa substanţelor psihoactive atât în sânge, cât şi în urină.

author avatar
Andreea Vlad
505 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger