AcasăNewsTeste cu tentă sexuală în școală. Elevii au primit întrebări indecente

Teste cu tentă sexuală în școală. Elevii au primit întrebări indecente

Teste cu tentă sexuală în școală. Elevii au primit întrebări indecente

„Majoritatea bărbaților vor să se căsătorească cu virgine”, „Bărbații necăsătoriți nu sunt normali”, „Te identifici ca băiat sau fată?”, sunt întrebări la care elevii din clasa a VIII-a într-o școală din Constanța au fost puși să răspundă.

Aceste întrebări fac parte din testele TIMMS, o evaluare care măsoară nivelul elevilor claselor a IV-a și a VIII-a la Matematică și Știință.

Părinții nu și-ar fi dat acordul asupra acestor teste

Însă un părinte din Constanța reclamă faptul că, pe lângă testul propriu-zis, băiatului său de clasa a VIII-a, dar și colegilor lui de la Școala 38, li s-au dat și un chestionar cu întrebări destul de intruzive, referitoare la viața privată, pentru care părinții nu și-au dat acordul.

Mai mult decât atât, potrivit declarațiilor părintelui, acest chestionar a fost obligatoriu, minorii nefiind lăsați să părăsească sala până nu l-au completat.

Printre întrebările deranjante se află: „Care dintre acești termeni te definesc: Fată, Băiat sau altele; Aveți mașină; Ai smartphone”. Mai mult decât atât, un alt test dat la clasă avea o întrebare unde copiii trebuiau să bifeze dacă „Majoritatea bărbaților vor să se căsătorească cu virgine”.

”Vorbesc în calitate de părinte al unui elev înscris la Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir, și pe această cale doresc să aduc la cunoștință că în această instituție de învățământ au avut loc niște întâmplări cel puțin bizare, ba chiar pot spune chiar ilegale, care s-au soldat cu chestionarea unor minori, inclusiv a fiului meu, fără înștiințarea și acordul consimțit al părinților. Luni, 22 mai, părinții au fost anunțați de faptul că elevii trebuie să fie prezenți, marți 23 mai, la o testare națională dintr-un program de cercetare la nivel european, venită de la Ministerul Educației.”, a povestit un părinte.

Inspectorul general Sorin Mihai, ridică din umeri și spune că instituția pe care o conduce nu are nici o legătură cu aceste teste, neavând acces la ele.

author avatar
Andreea Vlad