AcasăNewsTeste Covid falsificate pentru vacanțe. Polițiștii au reținut un bărbat. Cu cât...

Teste Covid falsificate pentru vacanțe. Polițiștii au reținut un bărbat. Cu cât le vindea

testTeste Covid falsificate pentru vacanțe. Polițiștii au reținut un bărbat. Cu cât le vindea

Afacerile cu teste Covid-19 false continuă să îi atragă pe unii români. Testele sunt folosite cu precădere pentru vacanțele în străinătate, o condiție obligatorie la intrarea în unele țări.

Oamenii legii reușesc de fiecare dată să îi identifice pe cei care se ocupă cu aceste escrocherii. Recent, un bărbat din județul Vâlcea a fost reținut după ce a vândut teste Covid falsificate, care erau folosite pentru călătoriile în afara țării. Le vindea cu 300 de lei, transmite Antena 3.

Polițiștii din Capitală au făcut mai multe percheziții, inclusiv la o agenție de turism, de unde fost ridicate bunuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptelor.

300 de lei, prețul unei adeverințe false

Poliţiştii din Bucureşti au făcut, marți, două percheziţii în județul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals, anunță joi Poliția Capitalei. Din date a reieșit că, în perioada februarie 2021 – prezent, un bărbat de 51 de ani ar vinde celor interesați, în special celor care doresc să călătorească în afara țării, pentru 300 de lei, buletine de analize medicale falsificate cu rezultatul negativ la virusul SARS-COV-2.

Suspectul principal și un alt bărbat de 44 de ani au fost audiați. Potrivit sursei citate, din probatoriu a rezultat că bărbatul de 51 de ani ar fi vândut mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăți. De asemenea, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani.

author avatar
Andreea Vlad
216 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca test covid facut la clinica pe bune este 220 lei, cine care e nebun sa dea pe unu fals 300 lei? În condițiile in care covidu a sucombat nu numa la noi in Ro dar și pe glob?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger