AcasăNewsTeste antidrog în școli și universități. În ce condiții ar putea verifica...

Teste antidrog în școli și universități. În ce condiții ar putea verifica polițiștii dacă elevii și studenții au consumat droguri

În contextul în care consumul de droguri a devenit o problemă tot mai mare în unitățile de învățământ din România, autoritățile caută soluții pentru a ține sub control acest fenomen.

Un proiect de lege își dorește introducerea testelor antidrog în școli și universități, astfel că polițiștii ar putea face verificări pentru a-i depista pe elevii și studenții care se află sub influența substanțelor interzise.

Elevii și studenții, testați de polițiști la pont

Astfel, Poliția ar putea să facă controale inopinate în școli din proprie inițiativă, la pont, sau la cererea conducerii școlii.

Testele ar fi non-invazive, adică teste de urină, și ar fi efectuate în cabinetele școlare sau în laboratoare mobile, în prezența unui psiholog și a unui asistent din cadrul direcției de protecție a copilului, în cazul minorilor.

În cazul rezultatului pozitiv, va fi solicitat acordul părintelui sau acordul elevului major pentru efectuarea testului de sânge. Legea nu explică care ar fi efectele refuzului de prelevare a probelor biologice.

Părinții nu susțin testarea antidrog în școli

În cazul universităților, de stat sau private, acestea vor fi obligate să includă în contractul de studii prevederea obligației studentului de a se supune controalelor inopinate pentru depistarea consumului de stupefiante.

În cazul în care legea va trece testul Curții Constituționale și va fi promulgată în această formă, România ar fi prima țară din Occident, mai ales în cazul universităților particulare, care condiționează un contract privat de obligația de a te supune la teste care privesc consumul de substanțe interzise.

Părinții nu susțin testarea antidrog în școli. Andreea Ionescu, reprezentant al asociației „Părinții cer schimbare”, a declarat la Digi24 că e o reacție firească aceea în care părinții își apără copiii. Ea a adăugat că nu susține testarea antidrog, deoarece copiii deveniți victime au nevoie de suport, nu să fie arătați cu degetul.

author avatar
Andreea Vlad
347 afisari

14 COMENTARII

  1. Si ce le va face la minorii care o sa fie prinsi ca au consumat droguri ? Ii baga la munca fortata neplatita ? Le da amenzi ? Ii baga la parnaie ? ii Omoara ?
    Nu le va face nimic, minorii nu pot sa fie trasi la raspundere oricum, sunt protejati prin lege.
    Toata sarada asta, ca altfel nu se poate numi, e doar o spalare de bani. Trebuie cumparate cateva aparate drug-test nou noute, probabil cateva milioane si ca bonus vor sa ii invete de mici pe copii sa fie niste lingatori de bocanc de militian, ca parintii lor ratati.

    #rromaniademocrata

    • „Părinții cer schimbare”, a declarat la Digi24 că e o reacție firească aceea în care părinții își apără copiii. Ea a adăugat că nu susține testarea antidrog, deoarece copiii deveniți victime au nevoie de suport, nu să fie arătați cu degetul”.
      Parintii sunt cei care gresesc mult.
      Sub o aparenta protectie ii incurajeaza sa fie un consumator pe viitor.
      Daca ar fi testati de.mici , parintii daca sunt sanatosi la minte, vor lua masuri.
      Mai tarziu…e prea tarziu.
      Isi vor pierde copiii.

  2. aparatele drug test din dotarea politistilor dau erori foarte mari.
    si daca iei diverse medicamente legale necesare, poti iesi pozitiv la drug test.
    dupa nurofen de raceala si gripa, cel de 200 cu clorhidrat de pseudoefedrina, sau teraflu max raceala si tuse sau alte medicamente asemenea, DAR CARE NU INTERZIC CONDUSUL MASINII… la drug test iese POZITIV!
    sunteti normali la cap?! cine-i idiotul care a decis achizitionarea unor teste care dau fals-pozitiv la controlul antidrog???
    si omul normal la cap sta pieton cel putin o luna pana polutia romana primeste rezultatul testului suplimentar de la alti intelijenti. care test desigur ca infirma rezulratul drug-test.
    BOI DE BOI, POLUTIA ROMANA!

  3. Admiring the time and effort you put into your website and in depth information you provide.
    It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed
    information. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and
    I’m adding your RSS feeds to my Google account. https://Bbarlock.com/index.php/Discover_Design_Furniture_In_Montreal:_Elevate_Your_Interior_With_Style_And_Innovation

  4. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest
    twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like
    this for quite some time and was hoping maybe you would have
    some experience with something like this. Please let me know if you run into anything.
    I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new
    updates. http://www.die-Seite.com/index.php?a=stats&u=fostermcadam49

  5. Goood way of explaining, annd pleasant pist too take informatiokn conerning my presentation subject matter,
    which i am going to present in university.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger