AcasăNewsTesla, prima stație Supercharger deschisă în Capitală. Alte două orașe din România,...

Tesla, prima stație Supercharger deschisă în Capitală. Alte două orașe din România, pe listă – VIDEO

Tesla, prima stație Supercharger deschisă în Capitală. Alte două orașe din România, pe listă - VIDEO (sursa foto: stiripesurse.ro)

Două stații Supercharger – de încărcare rapidă pentru mașinile electrice – au fost deschise deja în România.

După stația Supercharger de la Timișoara, s-a aflat, mai nou, că locuitorii Capitalei au opțiunea de a utiliza această facilitate. Un anunț a fost făcut pe site-ul oficial al companiei Tesla, din care șoferii află că stația Supercharger din București este prevăzută cu șase fluxuri de încărcare, cu o capacitate de până la 250kW. Va fi funcțională 24 de ore din 24, în fiecare zi a săptămânii, fiind vorba despre un regim de funcționare 24/7.

Stația de încărcare Supercharger din Capitală a fost amenajată în parcarea subterană a unui mall aflat pe Calea Floreasca 246B.

Din câte se mai precizează pe site-ul Tesla Motors, astfel de stații urmează să se deschidă și în alte două orașe mari din țară – Sibiu și Pitești.

Câte mașini electrice și hibride au fost înmatriculate în primele trei luni din an

Potrivit unui raport prezentat zilele trecute de APIA – Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România, la nivelul înmatriculărilor, ”autoturismele “electrificate“, respectiv cele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele full hybrid (care dispun si de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), ajung să dețină, după primele 3 luni din 2021, o cotă de piață de 12,2%, care este de 2,2 ori mai mare decât cea pe care o aveau după perioada similară a anului trecut (5,5%).”.

De asemenea, datele oficiale indică faptul că 2.496 de mașini electrice și hibride au fost înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2021, la nivel național, potrivit automarket.ro.

author avatar
Andrei Coman
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger