AcasăNewsTeroristii de la Boston au fost recrutati de CIA, via Georgia

Teroristii de la Boston au fost recrutati de CIA, via Georgia

Tamerlan (foto jos) avea in obiectiv americani

Tinand cont de un raport al sefului Contrainformatiilor din Georgia, Tamerlan Tarnaev a fost recrutat si indoctrinat in cadrul organizatiei „Fondul Caucazian”, sponsorizata de CIA.

Tamerlan (foto jos) avea in obiectiv americani
Tamerlan

Jurnalistii de la Izvestia au publicat un raport al sefului Directoratului Contrainformatii din cadrul Ministerului georgian de Interne, Gregori Ceanturia,  din care reiesea cum se faceau recrutarile.

„Fondul Caucazian”, platforma de recrutare

Raportul era destinat ministrului de Interne, Irakli Garibasvili, si detalia legatura dintre „Fondul Caucazian” si organizatia neguvernamentala americana „Jamestown”, din care face parte si strategul politicilor externe ale SUA, Zbigniew Brzezinski, si care este o „oficina” a CIA. Conform raportului, prin „Fondul Caucazian”, infiintat la 7 noiembrie 2008, imediat dupa conflictul georgiano-ossetian, se faceau recrutari de tineri din Caucazul de Nord, pentru „a propaga idei extremiste si a conduce acte de terorism in regiunile de sud ale Rusiei”. Astfel, „Fondul Caucazian” si „Jamestown” au organizat seminarii in vara lui 2012, americanii investind peste 2,6 milioane de dolari in aceste actiuni. Tinerii erau recrutati si antrenati pentru acte de terorism, cu girul serviciilor secrete cecene.

Tamerlan,  prezent la seminariile „Jamestown”

Conform raportului, pana la infiintarea „Fondului Caucazian”, „Jamestown” tinea direct seminariile. Interesant, la cel din 2007, „Viitorul Ingusetiei”, au participat fostii luptatori ai liderului separatist cecen, Aslan Maskhadov.  La seminariile de anul trecut a participat si Tamerlan Tarnaev, teroristul de la Boston, care s-a aflat in Rusia din ianuarie pana in iulie 2012.  Cineva insa i-a schimbat „tinta”, din Rusia, in SUA. Ieri, Vladimir Putin a indemnat SUA sa lucreze alaturi(!) de Rusia pe viitor, in materie de antiterorism.

author avatar
Adina Mutar
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger