AcasăNewsTerorismul loveste inima Londrei

Terorismul loveste inima Londrei

UPDATE: Potrivit Ministerului Afacerilor Externe,  au fost identificate 2 persoane de cetatenie romana care au fost ranite in timpul atacului.

Un atacator a injunghiat, miercuri, un politist in incinta Parlamentului britanic, inainte de a fi impuscat. O masina a intrat deliberat in pietonii aflati in apropiere, pe podul Westminster. Politia a anuntat ca trateaza incidentele ca ”act terorist”.

Scene de groaza au avut loc, miercuri, in centrul capitalei Marii Britanii. Presa britanica relateaza ca un barbat imbracat in negru a atacat un ofiter de politie, in exteriorul cladirii Parlamentului. Acesta a ripostat deschizand de trei ori focul, in timp ce agresorul incerca sa intre in Camera Comunelor.  Atacatorul avea o arma alba, un cutit sau o maceta. Premierul Theresa May, care se afla in Parlament, a fost evacuata. Anterior acestor fapte, un SUV s-a napustit asupra pietonilor pe podul Westminster, chiar in fata Parlamentului si al celebrului Big Ben. Cel putin 12 persoane au fost ranite, relata ieri presa din Regat, prezentand imagini cu victime intinse pe caldaram. Cele doua incidente au avot loc la mica distanta de timp iar agentiile de presa relateaza ca este posibil ca agresorul din incinta Parlamentului si soferul masinii de pe podul Westminster ( unde s-au auzit focuri de arma) sa fie una si aceeasi persoana. Potrivit SkyNews, cele doua atacuri au acelasi autor. Initial , acesta  a lovit cu masina mai multe persoane aflate pe pod si  a rulat pana in apropiere de Parlament, unde a abandonat vehicului. Apoi l-a injunghiat pe ofiterul de politie, a carui stare de sanatate era, ieri, incerta. Tot ieri, a fost anuntat ca o femeie a decedat si alte persoane au suferit ”rani catastrofale”. De remarcat ca evenimentele de la Londra au avut loc la un an de la atentatetele teroriste din Bruxelles (metrou si aeroportul Zaventem), care au fost comemorate ieri in capitala Belgiei.

author avatar
Tudor Borcea
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger