AcasăNewsTERORIȘTII lovesc din nou: Cel puțin 95 de victime într-o CAPITALĂ străină

TERORIȘTII lovesc din nou: Cel puțin 95 de victime într-o CAPITALĂ străină

UPDATE! Numărul victimelor se ridică la cel puțin 95 de persoane.

–––

Cel puţin 80 de persoane au fost rănite în explozia de miercuri a unei maşini-capcană, în urma căreia s-a ridicat o impresionantă ciupercă de fum pe cer, potrivit unor oficiali şi martori. S-au spart până și geamurile unor magazine de la un kilometru distanță.

„Am auzit o bubuitură puternică, iar toate ferestrele magazinului meu s-au făcut ţăndări”, a declarat pentru reporteri Ahmad Saleh, un comerciant din vestul Kabulului, unde s-a produs atentatul. „Sunt ameţit şi nu ştiu încă ce s-a întâmplat. Geamurile de la aproximativ 20 de magazine, unele la un kilometru de la locul exploziei, s-au spart”, a adăugat el.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi, „un vehicul plin cu explozivi a explodat la intrarea în comisariatul de poliţie din vestul Kabulului la ora (locală) 9.00 (7.30, ora României)”, fără alte detalii. De asemenea, într-o înregistrare apărută pe reţele de socializare şi potrivit unor martori, tiruri de arme de calibru mic puteau fi auzite după deflgraţie. Cel puţin 34 de persoane rănite au fost transportate la spitale din capitala afgană, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wahidullah Mayar.

Violenţele au crescut puternic în iulie, cea mai sângeroasă lună din mai 2017, cu peste 1.500 de persoane ucise şi rănite în Afganistam, potrivit ONU. Acestea continuă în pofida unor negocieri între Statele Unite şi reprezentanţii talibanilor, care poartă în prezent a opta rundă de negocieri, la Doha, în Qatar. Cele două părţi s-au felicitat de „progrese excelente” realizate şi speră să semneze un acord de pace bilateral.

În noaptea de marţi  spre miercuri, forţele speciale afgane au luat cu asalt mai multe ascunzători ale unor membri ai reţele afgane a grupării jihadiste Statul Islamic (SI). Detalii cu privire la această operaţiune nu au fost dezvăluite. Marţi seara, alte cinci persoane (cel puțin) au fost ucise și şapte rănite într-un atentat vizând un vehicul al serviciilor guvernamentale de luptă împotriva stupefiantelor.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger