AcasăNewsTermoenergetica, aproape de faliment. Nicuşor Dan, somat să achite datoriile!

Termoenergetica, aproape de faliment. Nicuşor Dan, somat să achite datoriile!

nicusor danTermoenergetica, aproape de faliment. Nicuşor Dan, somat să achite datoriile!

Deşi Nicuşor Dan infirmă o astfel de ipoteză, se pare că Termoenergetica nu mai are scăpare: o „paşte” insolvenţa, iar falimentul e şi el aproape. Este vorba despre o situație incertă, deoarece în București sunt mai multe zone fără livrare de agent termic.

Este foarte posibil ca situația bucureștenilor să se îngreuneze în cazul în care Termoenergetica va intra în insolvență, iar acest lucru ar însemna că nu va mai exista o livrare de agent termic.

Datoriile către Termoenergetica: 600 milioane lei

Nicuşor Dan menţionează că, contrar zvonurilor care circulă în această perioadă, nu există niciun risc de insolvenţă legat de Termoenergetica.

Dar documentul ajuns astăzi pe biroul său îl contrazice. Datoria către Termoenergetica este de aproximativ 600 milioane de lei.Datoria trebuie achitată cât mai rapid, astfel încât Termoenergetica să își poată achita mai departe facturile către ELCEN.

Toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenţia Primăriei Generale şi a Guvernului României şi avem resursele necesare în această perioadă”, mai spune el.

Potrivit lui Nicuşor Dan, tronsonul Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Ion Mihalache asigură energia termică pentru 66 de blocuri, iar lucrările de modernizare vor creşte parametrii de furnizare pentru locuinţele din aceste blocuri, dar şi nivelul presiunii apei în întreaga zonă.

author avatar
Andrei Ștefan