Cauta

Termene-limita pentru declaratii fiscale in martie

Potrivit calendarului publicat de Fisc, contribuabilii au de depus pana la sfarsitul acestei luni zeci de declaratii fiscale la administratiile financiare.

Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente au de facut plati anticipate pana pe 25 martie 2013

Pana la data de 7 martie, inclusiv, trebuie depusa la fisc Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA – Formular 092.  Aceasta declaratie se depune atat de persoanele juridice, cat si de persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale. Contribuabilii mai au de depus, de la caz la caz si alte declaratii la Fisc, dupa urmatorul calendar:

11 martie este termenul limita pentru:

–           Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire – Formular 070.

–            Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni – Formular 020. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane, care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA, in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Pana la 15 martie, trebuie depuse:

–         Declaratia anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale pentru anul 2012 – Formular 204. Declaratia se depune de asociatiile fara personalitate juridica, prin asociatul desemnat.

Obligatiile fiscale cu termen pana la 25 martie sunt:

–         Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii februarie 2012 – Formular 112;

–         Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate, obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare din Romania – Formular 224;

–         Platile anticipate privind impozitul pe venit aferente primului trimestrul din 2013 – se efectueaza de contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole;

–         Impozitul retinut la sursa in luna precedenta – plata se efectueaza de catre platitorii veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, din contracte/ conventii civile si de agent, din expertiza contabila si tehnica, precum si venituri  obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version