AcasăNewsTermen-limita pentru depunerea declaratiei de venit

Termen-limita pentru depunerea declaratiei de venit

Formularul 204 se depune de persoanele imputernicite de membrii asociatiilor care obtin venituri din diverse activitati

Declaratia anuala de venit pentru anul 2011, formular 204, trebuie sa fie depusa la organele fiscale pana joi, 15 martie. Nedepunerea acestui document se sanctioneaza cu pana la 500 de lei.

Formularul 204 se depune de persoanele imputernicite de membrii asociatiilor care obtin venituri din diverse activitati

Este vorba de formularul 204 – ”Declaratie anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale”, privind veniturile realizate in anul2011.

Cine depune formularul 204

AvocatNet precizeaza ca trebuie sa depuna la Fisc aceasta declaratie urmatoarele categorii de contribuabili:

–         asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din activitati independente, inclusiv din activitati adiacente sau din activitati agricole;

–         asocierile constituite intre persoane fizice si persoane juridice romane cu statut de microintreprindere;

–         asocierile constituite intre persoanele fizice care obtin venituri dintr-o activitate desfasurata intr-o forma de organizare cu personalitate juridica – societate profesionala cu raspundere limitata (SPRL), care este supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii.

Formularul amintit se depune pentru asocierile fara personalitate juridica, pentru care venitul net anual se determina pe baza normelor de venit. Termenul de depunere al formularului 204 este data de 15 martie 2012. Nedepunerea la termenul prevazut de lege a declaratiei de venit constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei.

author avatar
Arpad Dobre
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger