AcasăNewsUPDATE. Termen în dosarul 2 Mai, cu noua judecătoare. Vlad Pascu, adus...

UPDATE. Termen în dosarul 2 Mai, cu noua judecătoare. Vlad Pascu, adus la instanță – VIDEO

sursa foto: captură video Ziua de Constanța

Se anunță o nouă zi încărcată de emoții pentru familiile victimelor accidentului de la 2 Mai, produs de către Vlad Pascu, vara trecută, tragedie soldată cu decesul a doi tineri: Roberta și Sebastian (Sebi).

UPDATE: Vlad Pascu a fost adus, joi dimineață, cu o dubă la Judecătoria Mangalia.

În imaginile surprinse la fața locului se poate observa că duba albă cu girofar ajunge lângă clădirea instanței, dă cu spatele și se oprește cu ușile din spate aproape de curtea interioară a imobilului, astfel încât abia dacă a fost zărit momentul în care tânărul Pascu a fost scos din autovehicul, înainte de a fi însoțit de oamenii legii către sala de judecată.

Tânărul a fost adus la instanță de la Penitenciarul Poarta Albă, unde se află în arest.

 

 


 

Un nou termen în dosarul accidentului de la 2 Mai, în care Vlad Pascu este judecat după ce, aflându-se sub influenţa drogurilor, a provocat accidentul soldat cu moartea a doi tineri, a fost programat, joi, la Judecătoria Mangalia.

Dosarul a fost preluat de o nouă judecătoare, după ce Ioana Ancuţa Popoviciu, cea căreia îi fusese repartizat iniţial şi care a fost criticată pentru numeroasele gafe făcute în timpul procesului, a fost recuzată, potrivit news.ro.

Astfel, la Judecătoria Mangalia are loc, joi dimineață, de la ora 10.00, un nou termen în dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru că, drogat fiind, a accidentat mortal cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai, în vara anului trecut.

Cine preia dosarul

După ce judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată, dosarul a fost preluat de către Carmen Claudia Berevoescu, care este şi preşedintele Judecătoriei Mangalia, informează sursa citată.

Ar fi de precizat faptul că termenul de joi ar fi trebuit să fie ultimul înainte de pronunţare. Doar că, după ce a fost schimbată judecătoarea, rămâne de văzut dacă procesul va continua sau va fi reluat de la zero.

Vlad Pascu ar putea fi prezent în sală

Mai mult, e de menționat faptul că, la acest termen, este aşteptat şi Vlad Pascu. Ar fi pentru prima oară în cadrul acestui proces când tânărul Pascu s-ar afla în sala de judecată, până acum acesta având intervenţii prin videoconferinţă.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, să accepte transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa, începând cu 1 iunie. După decizie, Judecătoria Mangalia a hotărât să admită cererea de recuzare a Ioanei Ancuţa Popoviciu din acest dosar.

Ea a fost acuzată de comportament nepotrivit de către familile victimelor şi de avocaţii acestora, de la primul termen de judecată şi până la ultimul, amintește sursa citată.

Astfel, la primul termen din dosar, în 22 februarie, ea ar fi intrat în sală mestecând gumă şi a cerut buletinului tânărului mort în accidentul de la 2 Mai, despre care nu ştia că este decedat.

Citiți și:VIDEO| Strigător la cer! Judecătoarea lui Vlad Pascu a întrebat dacă tânărul decedat în accidentul de la 2 mai se află în sală

Ce au spus părinţii tinerilor ucişi de şoferul drogat la „2 Mai” după ce Ancuța Popoviciu nu va mai judeca dosarul. Reacţie şi de la Alina Gorghiu

La al doilea termen de judecată, Ioana Ancuţa Popoviciu l-a întrebat cine este pe tatăl tânărului mort în evenimentul rutier, iar acesta avea un tablou cu chipul fiul său.

De asemenea, şi la ultimul termen, care a fost în 9 mai, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor, a declarat jurnaliştilor la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia că „gafele din sala de judecată au fost multiple”.

„A întrebat doamna judecător dacă aceşti copii mergeau către punctul unde au fost accidentaţi, ca şi cum acel punct ar fi fost, nu ştiu, un loc de distracţie sau…Nu, pur şi simplu era pe drumul judeţean, în faţa unei baze militare şi atâta tot. Sigur că şi întrebarea dacă familia Robertei s-a prezentat la înmormântarea ei a fost de-a dreptul ridicolă, dar trecând peste toate elementele acestea au fost zeci de întrebări adresate”, a declarat avocatul.

Totodată, în acest caz ar mai fi de precizat faptul că, în urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că nu se impune suspendarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu până la finalizarea procedurilor disciplinare, aşa cum solicitase Inspecţia Judiciară. Inspectorii judiciari apreciaseră că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Nu în ultimul rând, e de menționat că avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut şi anterior recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, iar cererea lor a fost respinsă. Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, dar şi această cerere a fost respinsă.

De asemenea, judecătoarea formulase o cerere de abţinere, care fusese respinsă.

Accidentul cu urmări cumplite, produs în august 2023

Tragedia soldată cu moartea celor doi studenți – Roberta și Sebastian – a avut loc vara trecută. Alți trei tineri au fost răniți în acest cumplit accident.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină, amintește aceeași sursă.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

author avatar
Andrei Coman