AcasăNewsTerifiant. S-a catarat pe fatada teatrului strigand: "Sunt insarcinata, va rog salvati-ma!"...

Terifiant. S-a catarat pe fatada teatrului strigand: „Sunt insarcinata, va rog salvati-ma!”

Unul dintre cele mai terifiante filmulete din timpul sangerosului atac de la Bataclan a fost realizat de jurnalistul publicatiei Le Monde, Daniel Psenny. Aflat vizavi de teatru, acesta a surprins o femeie care fuge din sala de spectacole, se urca pe fatada cladirii si cere disperata ajutor. Langa ea, un alt supravietuitor, panicat, ramane neclintit. De la etajul al doilea apare, la un moment dat, o alta persoana, care incearca sa o ridice pe femeia care striga: „Sunt insarcinata, va rog salvati-ma!”. Psenny avea sa fie ranit cateva secunde mai tarziu, fiind impuscat in brat.

Interdictii. Fara demonstratii, drone si petarde in Paris!

In urma atacurilor teroriste de vineri seara, autoritatile au decis impunerea unor masuri radicale in mai multe departamente, in special in Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne si Paris. Pentru asigurarea securitatii cetatenilor se interzic demonstratiile de orice natura, fie ele si pasnice. Pe cerul Parisului nu au voie sa zboare drone private. O alta masura indica interzicerea petardelor sau a focurilor de artificii. Interdictia referitoare la drone si efecte pirotehnice expira marti, cea legata de demonstratii e valabila pana joi.

Salvat de telefonul mobil. Miracolul trait de un francez norocos

Unul dintre martorii masacrului de vineri seara povesteste cum a scapat cu viata, desi s-a aflat aproape de arena Stade de France atunci cand un terorist a detonat o bomba. Un tanar pe nume Silvestre a fost salvat chiar de smartphone-ul pe care il tinea intr-un buzunar al jachetei din piele. Silvestre spune ca mai multe fragmente din incarcatura l-au atins, o schija lovindu-l in pantof, iar cealalta a ricosat din ecranul telefonului: „Geaca de pe mine a amortizat impactul, iar telefonul m-a salvat efectiv. Sincer, e un miracol!”.

author avatar
Mihai Koblenko
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger