AcasăNewsTerenul familiei Basescu ramane sub sechestru

Terenul familiei Basescu ramane sub sechestru

Magistratii de la Tribunalul Calarasi au decis sa respinga contestatia depusa de Ioana Basescu, fiica fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Ioana Basescu a contestat in instanta sechestrul asigurator pus de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe pamantul familie Basescu din comuna Nana, judetul Calarasi.

Ioana Basescu a cumparat circa 300 de hectare de teren arabil in comuna Nana, dupa ce a obtinut un imprumut de aproximativ un milion de euro de la CEC Bank.

Totusi, procurorii au pus sechestru asigurator pe terenul respectiv intr-un dosar in care membrii Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana sunt acuzati de abuz in serviciu.

Conform procurorilor, din probatoriul administrat pana la acest moment rezulta ca, in perioada 2005-2010, in exercitarea atributiilor de serviciu, membrii Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana nu au indeplinit acte sau au indeplinit acte in mod defectuos in legatura cu reconstituirea/ constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/ foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozitiilor legale.

author avatar
Cristi Ionita
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger