AcasăNewsTeodorovici vrea să LEGALIZEZE NEPOTISMUL și SINECURILE: Angajări FĂRĂ concurs!

Teodorovici vrea să LEGALIZEZE NEPOTISMUL și SINECURILE: Angajări FĂRĂ concurs!

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat că este nevoie de stimularea angajărilor în sistemul de finanțe, o propunere în acest sens fiind angajarea, fără examen, a absolveților de facultăți cu profil economic, de stat sau private, ce au avut medii peste 8.

„Nu e suficientă o lege pentru a schimba un sistem. Este nevoie de oameni tineri. (…) Mecanismul să fie ca orice facultate de profil economic acreditată, toți cei care sunt absolvenți cu o medie decentă să poată intra în sistemul de finanțe”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul spune că o medie minimă pentru a avea acces la sistemul de finanțe poate să fie 8, iar studenții pot proveni atât din școli de stat cât și private, atâta timp când instituțiile sunt acreditate. „Minim 8, e o propunere. Să intre în sistem fără acel examen. Stau șase luni, după care se face o analiză și dacă a corespuns cerințelor, să rămână în sistem”, a mai spus ministrul de Finanțe pentru televiziuni.

Teodorovici spune că în perioada următoare vor ieși la pensie circa 2.500 de angajați din sistemul de Finanțe, motiv pentru care trebuie luate măsuri urgente.Iar angajarea fără examen se aplică și celor care au terminat o școală de profil, dar a plecat peste hotare și vor să revină. „Este o deschidere, nu e nicio diferență, orice tânăr care a absolvit o școală de profil economic, chiar dacă a plecat din România, se poate întoarce, se poate încadra este aceeași deschidere”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc