AcasăNewsTeodorovici vrea banii, nu puscaria

Teodorovici vrea banii, nu puscaria

Spre deosebire de Kovesi, Teodorovici ii vrea pe corupti scuturati de bani, nu ”reeducati” dupa gratii

Ministrul de Finante nu este fanul bagarii dupa gratii a coruptilor care s-au infruptat din banii publici. Prefera sa-i lase in libertate dar cu conditia restituirii pagubelor pana la ultimul ban.

Spre deosebire de Kovesi Teodorovici ii vrea pe corupti scuturati de bani nu reeducati dupa gratii

Eugen Teodorovici nu rezoneaza cu sefa DNA, care a reclamat, la bilantul prezentat miercuri, ”refuzul” institutiilor statului de a recupera prejudiciile parafate de instante odata cu condamnarea persoanelor gasite vinovate de fapte de coruptie. Mult mai pragmatic, Teodorovici spune ca statul nu profita cu nimic de pe urma bagarii vinovatilor dupa gratii – caz in care acestia nu vor mai plati nici un ban:  “Nu cred ca a duce oamenii in puscarie este o solutie… Inchizi o afacere importanta, trimiti in somaj multi angajati in loc sa recuperezi banii de la acel vinovat. E nevoie de modificari legislative. Credeti ca un om care merge la puscarie mai da vreun ban catre stat? Pentru ca, daca are sumele ascunse, normal ca n-o sa fie prost sa plateasca de doua ori, sa dea si banii si sa mearga si la inchisoare”. Gata sa cada la pace cu persoanele dispuse sa returneze banii furati de la stat in schimbul libertatii, actualul ministru de Finante este in schimb de acord cu bagarea dupa gratii a celor dovediti ca au prejudiciat statul dar ”nu vor sa plateasca, sau nu pot”. Dupa cum se vede, Eugen Teodorovici are in vedere schimbari legislative care sa permita negocieri cu persoanele condamnate pentru coruptie. Respectiv incheierea unor intelegeri care sa le aduca vinovatilor pedeapse mult mai blande (interzicerea anumitor drepturi, de exemplu) in schimbul achitarii intregului prejudiciu. ”Aceste lucruri sunt aplicate in multe state europene avansate la care Romania se raporteaza”, a pledat Teodorovici in favoarea metodei care risca sa bage DNA-ul, partial cel putin, in somaj.

author avatar
Simona Badulescu
419 afisari

1 COMENTARIU

  1. „ANI” A FOST INFIINTATA, CREEATA CA SI MULTE ALTE AGENTII PARAZITARE DE CATRE MAFIOTII CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1989 NU PENTRU BINELE TARII SAU IN INTERES NATIONAL CI IN INTERESUL MAFIEI.
    Existenta in Ro a institutiei ANI demonstreaza sau confirma neputinta (INCOMPETENTA) statului roman, in coparatie cu alte state ale UE , de a stavili sau combate IMORALITATEA sau marele flagel care se numeste CORUPTIE si echivaleaza ca insemnatate in contracararea fenomennului denumit LIPSA de INTEGRITATE cu zicala „influenta razelor de luna asupra galosilor de guma” demonstratie care se face pe un consum bugetar insemnat. ANI este de multe ori acuzata public de atitudine selectiva in depistarea si instrumentarea unor cazuri.
    Atributiile ANI (institutie care are caracteristici functionale BA administrative, BA judiciare) in lumea civilizata dominata de rationalitate sunt executate de catre FISC si de catre AVERTIZORUL de INTEGRITATE . FISCUL este cea mai eficienta si exigenta autoritate de stat ce exercita fara scrupule asupra tuturor persoanelor juridice sau fizice (cetatenilor sai) masuri exigente de recuperare a oricarui prejudiciu, indiferint de cauza producerii lui sau neplata vreunui impozit. Obama nu si-a putut numi doi coechipieri, consilieri-experti, la presedentie pentru ca in cazierul lor fiscal aveau mentiuni facute pentru intirzierea cu citeva luni a platii unui impozit anual de 300 dolari, in timp ce in Romania unii asa zisi demnitari sau politruci IMPOSTORI nu numai ca nu platesc impozitele si taxele anuale, dar nici cheltuielile cu utilitatile (apa, caldura, canal, gaze, electricitate, cablu TV, Net, etc) de la numeroasele lor imobile dobintite in cele mai multe cazuri in mod fraudulos.
    Cazurile de INCOMPATIBILITATE si CONFLICT de COMPETENTA in statele civilizate sunt prevazute clar si concis de lege in CODURILE ETICE ale fiecarei institutii, unitati economice cu capital de stat sau autoritati publice . FAPTELE comise de angajati, indiferent de functie sau grad profesional sunt, constatate de catre AVERTIZORUL de INTEGRITATE desemnat de adunarea generala a fiecarei institutie, unitati economice cu capital de stat sau autoritati publice si TOATE acestea sunt sanctionate in mod riguros si obiectiv de catre JUSTITIE si de COMISIA de DISCIPLINA a fiecarei entitati mentionate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger