AcasăNewsTeodorovici: Stați calmi! Pensiile speciale vor fi reglementate

Teodorovici: Stați calmi! Pensiile speciale vor fi reglementate

Eugen Teodorovici, va prezenta Guvernului un pachet de măsuri care va reglementa inclusiv situaţia pensiilor speciale, menirea sa fiind să asigure o cheltuire mai eficientă a banului public, potrivit MFP.

Eugen Teodorovici Sursa foto Twitter

“Vom propune mai multe scenarii, vom prezenta situaţii cu toate pensiile, inclusiv cele speciale, pentru a ne putea asuma o măsură. Pachetul va fi corelat cu rectificarea bugetară. Luăm în calcul tot, inclusiv varianta tăierii pensiilor speciale”, a spus ministrul.

O altă situaţie care trebuie reglmentată este cea a persoanelor care se pensionează la o vârstă redusă şi rămân în sistemul public, primind şi salariu. El a precizat că măsurile vor fi discutate atât public, cât şi în Guvern şi în coaliţia de guvernare, şi se vor aplica de la finele lunii iulie, odată cu rectificarea planificată a bugetului.

Teodorovici a spus că noua lege a pensiilor se va aplica iar Guvernul trebuie să facă tot ce trebuie făcut pentru aceasta, cu condiţia ca economia să meargă.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
437 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cu pensiile speciale Romania bate tot globul. Cu pensiile celor sub 2000 de lei cam 4 milioane Romania nici nu a intrat in Ue.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger