AcasăNewsTeodorovici: Avem nevoie de programe de importare a forței de muncă

Teodorovici: Avem nevoie de programe de importare a forței de muncă

Ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici, spune că România are nevoie de programe dedicate pentru a atrage forţă de muncă din celelalte state membre, dar şi din ţări care ar putea adera la UE ori din afara spaţiului european.

 

”În contextul necesităţii întăririi mobilităţii forţei de muncă, una dintre libertăţile fundamentale ale pieţei unice, răspunsul nostru trebuie să vizeze o strategie pe două nivele, cu măsuri naţionale şi europene. O soluţie în cazul României, dar nu numai, ar fi elaborarea unor programe dedicate, inclusiv politici fiscale, în scopul atragerii de forţă de muncă din celelalte state membre, din ţări angajate în dialog cu UE în vederea aderării, precum şi din afara spaţiului european”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Șeful de la Finanţe a participat, la Luxemburg, la un dejun de lucru ministerial pe tema mobilităţii forţei de muncă, organizat în marja reuniunii Consiliului UE pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Consumatori (EPSCO).

Oficialul a avansat, în cadrul întâlnirii, o serie de soluţii care ar putea fi luate în considerare pentru atenuarea efectelor negative legate de deficitul forţei de muncă în ţările sursă sau de migraţia forţei de muncă înalt calificate (brain-drain).

“Mobilitatea forţei de muncă şi efectele ei – atât pozitive cât şi negative – reprezintă o preocupare pe mai multe paliere pentru care trebuie să găsim soluţii imediate, în interesul tuturor statelor membre”, a precizat, în intervenţia sa, Teodorovici.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
157 afisari

2 COMENTARII

  1. Bah playboi ratat,ai gasit solutia nu? Romania importa forta de munca si o plateste cu 3000 de lei/luna+cazare gratuita etc.Pe români în schimb îi platesti cu 1500-1600 lei și atat! Plateste-i pe români cu 3000 de lei net,si nu vei mai avea nevoie de forta de munca din Asia ,Africa! Poți aduce muncitori din Basarabia,Bucovina-Cernăuți, șamd că sint români de ai noștri! Și nu mai aduce din Pakistan unde aia omoara oameni numai ca sint creștini și nu vor sa se converteasca la islam!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...