AcasăNewsTeodorovici, atac la duplicitatea Bruxellesului

Teodorovici, atac la duplicitatea Bruxellesului

Toata lumea de la Bruxelles ataca Romania, dar nu toata lumea de la Bucuresti e dispusa sa accepte mizeriile fara fundament rostite de Frans Timmermans. Am ajuns iepurasul fara basca al acestui olandez duplicitar, care s-a cocotat pe fotoliul de prim-vicepresedinte al Comisiei Europene si are de gand sa se opreasca abia cand va ajunge in locul „sefului” Jean-Claude Juncker.De fapt, Timmermans dirijeaza in birourile de la Bruxelles o adevarata gasca olandeza, filiera despre care a vorbit si Traian Basescu, iar ieri a facut referire si Orlando Teodorovici, poate ministrul PSD cu cea mai buna imagine. Duplicitatea Occidentului incepe sa puta atat de tare incat pe unii ii apuca …dezvaluirile si atunci declaratia de razboi e asumata.

Satul sa mai inghita rahatul batav, Teodorovici le-a reamintit amicilor din Comisia Europeana cum sunt priviti agentii economici care provin din statele mai mici ale UE, printre care si Romania, atunci cand merg in Vest sa demareze un business. Au parte de un tratament diferit, sunt marginalizati, iar masurile diferite ce li se aplica lor se traduc printr-un mare minus din punct de vedere bugetar. Cu alte cuvinte, UE nu ne da, ci mai degraba ne ea. „C-asa-i in tenis”, ar fi raspunsul smecheresc al lui Timmermans.

„Romania exista pe harta”. Se aude?

Pentru cine mai peroreaza pe marginea alungarii Romaniei de pe harta europeana, ministrul de Finante are o replica simpla: „Romania exista pe harta. Si exista chiar bine!”. Problema e alta si, din pacate, unii romani sunt intr-atat de virusati cu ura anti-PSD incat nu remarca duplicitatea „partenerilor” din Occident. Visul european e o utopie in forma actuala, doctrina macronista e „ce-i al nostru e doar al nostru, ce-i al vostru e si al nostru”. Frans Timmermans si-a permis sa traseze Romaniei niste sarcini/ criterii de urmat. Orlando Teodorovici, baiat scolit in Vest si cu miros fin cand vine vorba de interese economice, crede ca „decalogul” prim-vicepresedintelui CE trebuie imbunatatit: „La criteriile domnului comisar, sa adaugam inca unul foarte important si pe care l-am mentionat in discutia pe care am avut-o impreuna si anume reguli egale pentru toti cei care sunt in UE. Reguli egale in fapt, nu doar pe hartie!”. Concret, Teodorovici explica: „Agentii economici din statele mai mici, si ma refer la Romania, au un tratament diferit in tarile unde incep sa faca business. De exemplu, daca vorbim de companiile de transport, dar nu numai ele, in tarile pe care le tranziteaza. Din pacate, exemplele pe care le dau aduc un mare minus din punct de vedere bugetar”.

UE da finantare pe ochi frumosi

Pornit la atac, ministrul de Finante nu s-a putut stapani si a atacat si politica de creditare a UE, aratand cum Bruxellesul finanteaza diferit afacerile derulate in spatiul comun: „Haideti sa vedem ce inseamna riscul de tara, sa-l definim si veti vedea ca, la finalul analizei, argumentul nu se sustine. Vorbim de finantare diferita intre membrii UE; fie ca sunt persoane juridice, fie ca sunt persoane fizice, unii din start au plecat cu un declaj. Acelasi business pe care vrei sa-l faci in Romania, in Cehia, in Croatia si in alte state mai mici din UE, pleci din start cu un handicap, cu un minus, pentru ca nu poti sa fii pe piata unica la fel de competitiv ca un european din Vest, ca o alta companie occidentala”. Ultima parte a declaratiei lui Orlando Teodorovici rezuma pe scurt ce a ajuns Uniunea Europeana in 2018 si ce doresc, de fapt, liderii occidentali de la tarile „marginase” – Romania, Bulgaria, Ungaria sau Polonia. Suntem doar piata de desfacere pentru produsele companiilor din Vest si niciodata nu vom avea voie sa fim o concurenta reala a multinationalelor franceze, germane, italiene etc!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
406 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger