AcasăNewsTeodor Melescanu, nominalizat de Basescu la sefia SIE: "Am acceptat propunerea"

Teodor Melescanu, nominalizat de Basescu la sefia SIE: „Am acceptat propunerea”

Presedintele Traian Basescu l-a nominalizat pe senatorul PNL Teodor Melescanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE). Senatorul a anuntat ca a acceptat propunerea sefului statului si ca s-a autosuspendat din PNL.

Presedintele Basescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Melescanu pentru functia de director al SIE. „In temeiul art. 65, lit. h) din Constitutia Romaniei, presedintele Traian Basescu a propus Parlamentului numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor Viorel Melescanu”, se arata intr-un comunicat emis luni de Administratia Prezidentiala.

Melescanu a declarat ca a acceptat propunerea sefului statului. „Am acceptat aceasta propunere considerand ca ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de presedintele Traian Basescu de a numi la conducerea serviciilor de informatii persoane care fac parte din opozitia parlamentara si nu din majoritate si ca renuntarea la aceasta practica, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evolutiei pe viitor a sistemului politic romanesc”, precizeaza Melescanu, potrivit Mediafax.

Teodor Melescanu a mai anuntat ca, incepand cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat „pe o durata nedeterminata” din calitatea de membru al PNL. Melescanu urmeaza sa fie audiat de comisia Serviciului de Informatii Externe, marti la pranz fiind programata sedinta plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE. Senator PNL Teodor Melescanu  a fost ministru de Externe, in Guvernul condus de Nicolae Vacaroiu si ministru al Apararii, in Guvernul Tariceanu.

Pe 8 februarie, presedintele Basescu a luat act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a lui Mihai-Razvan Ungureanu, dupa ce acesta din urma a fost desemnat premier.

Preşedintele Traian Băsescu a luat act pe 8 februarie de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, după ce acesta a fost desemnat premier.
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger